Eerste regionale sponsorpartners voor nieuwe entreegebied van Werelderfgoed Kinderdijk tekenen contract

03 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Eerste regionale sponsorpartners voor nieuwe entreegebied van Werelderfgoed Kinderdijk tekenen contract

ALBLASSERDAM - Ontwikkeling entreegebied: Eind 2013 heeft Stichting Werelderfgoed Kinderdijk een gebiedsvisie vastgesteld. Belangrijkste onderdeel hiervan is het verbeteren van de entreezone van Werelderfgoed Kinderdijk. Dit is noodzakelijk voor de veiligheid, een goede spreiding van bezoekers, om in te kunnen spelen op de huidige ontwikkelingen en om meer kwaliteit te bieden aan alle belanghebbende partijen. Vele partijen hebben een belangrijke of belanghebbende rol bij het ontwikkelen van het nieuwe entreegebied. Door deze ontwikkelingen kan Stichting Werelderfgoed Kinderdijk een nog grotere economische trekker zijn voor de Alblasserwaard. (Foto 1, toekomstig bezoekerscentrum)

De eerste drie regionale sponsorpartners:

Bevazet:
Bevazet B.V. is een Hollands familiebedrijf, dat in 1905 begon als detailhandelswinkel in Brandwijk (Alblasserwaard). Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot landelijk leverancier van comfortabele, kwalitatief hoogstaande en betaalbare bedrijfskleding. (Aanwezig: Directeur, B. van Zessen)

ECC:
Excellent Crossmedia Concepts B.V. is In 1963 is ECC opgestart als Euro Color Cards. ECC, gevestigd in Hardinxveld-Giessendam, helpt u bij de ontwikkeling van de juiste tools op maat, op het gebied van grafische vormgeving en crossmedia campagnes. (Aanwezig: Accountmanager W. de Groot)

Schippers & Den Hartog Bouw:
S&DH Bouw B.V. is een aannemingsbedrijf, gevestigd in Groot-Ammers. Zij realiseren uiteenlopende projecten van een nieuw voordeurslot tot een complete verbouwing tot restauratie van monumentale panden. (Aanwezig: mede eigenaar, A. Bikker)

“Officiële moment”
Achterin het schitterende Werelderfgoed Kinderdijk bij Museummolen Blokweer, zitten de eerste drie regionale sponsorpartners samen met de twee directeuren van de SWEK (Cees van der Vlist en Johan Mellegers)op een picknickbank op het prachtige molenerf. Cees van der Vlist vertelt: “Stichting Werelderfgoed Kinderdijk wil zoveel mogelijk regionale bedrijven willen betrekken bij de ontwikkelingen. De SWEK werkt graag samen met loyale en trouwe partners, dit is erg waardevol”. (Foto 2, tekenen contract, namen zie hierboven)

Na het tekenen van de contracten zitten de heren te genieten van het prachtige weer en de omgeving. “Ik ben net terug van vakantie, zegt Bas van Zessen van Bevazet B.V., maar het voelt hier alsof ik nog niet terug ben, heerlijk”. Na afloop krijgen de heren een kleine molenaarscursus en moeten ze toch even aan het werk, wanneer ze de molen op de wind mogen kruien. Dit is toch wel een unieke ervaring voor de heren. (Foto 2, molen op de wind kruien)

Het molengebied van Kinderdijk staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Jaarlijks bezoeken ruim 400.000 toeristen uit binnen- en buitenland het gebied.

Voorheen betaalde slechts een derde deel van hen voor een toegangskaartje. De Swek probeert dat betalende deel te vergroten.

Het Werelderfgoed heeft het toegangsgeld hard nodig voor het onderhoud en om het gebied te behouden voor de toekomst.

Fotograaf: Cees Put

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.