Thomas Verhoeven en Rosey Metz Nederlands kampioen zwemmen

15 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Thomas Verhoeven en Rosey Metz Nederlands kampioen zwemmen

ALBLASSERDAM - Van donderdag 11 t/m zondag 14 juni vonden in Eindhoven de Nederlandse Junioren en Jeugd kampioenschappen op de lange baan plaats. Thomas Verhoeven werd Nederlands Kampioen bij de jeugd op de 50 school in een tijd van 0.30.55 en de 50 vrij in 0.23.55. Rosey Metz, die traint in Engeland, werd bij de junioren 3 kampioene op de 100 school in 1.14.41 en voldeed met die tijd aan de limiet voor de EYOF in Tiblisi.

Thomas Verhoeven werd ook nog derde op de 100 school, vijfde op de 50 vlinder en vijfde op de 100 vrij.  Rosey eindigde als derde op de 200 school. Romy de Laat werd bij de jeugd zevende op de 50 vlinder, negende op de 100 vlinder en twaalfde op de 100 vrij. Op de 50 vrij en 200 vrij zwom ze dik boven haar pr.  Nikita Herwig en Rens Julicher kwamen bij de jeugd uit op de 50 vrij en zwommen net boven hun pr. Ryan de Laat zwom een nieuw pr op de 100 vrij en 100 school en net boven zijn tijden op de 50 vrij en 20 school.

Wesley Scheepbouwer zwom en nieuw pr op de 100 vrij en zat boven zijn tijden op de 50 vrij en 100 rug. De 200 wissel zwom hij voor niets doordat hij bij de start bewoog. Abigail den Boef kwam uit op de 50 vrij en ook zij zwom boven haar pr. Wendy ten Wolde zwom een nieuwe toptijd op de 200 wissel en zwom op de 100 vrij, 200 vrij, 100 en 200 school boven haar tijden. Isabel Scheepbouwer mocht voor het eerst meedoen op het NK en was dan ook een beetje zenuwachtig. Ze zwom op de 200 rug dan ook net boven haar tijd. Ondanks het eremetaal was het dit keer een minder succesvol toernooi dan de laatste jaren, terwijl eind mei nog vele persoonlijke records op de lange baan sneuvelden.

Miniorenfinales in Papendrecht.
In Papendrecht vonden in hetzelfde weekend de minioren finales van de KNZB Regio West plaats. Ook wel het Zuid Hollands Kampioenschap genoemd. De snelste 32 zwemmers verschenen op de verschillende afstanden in hun leeftijdsgroep aan de start. Suzanne Brunenberg werd knap derde op de 100 wissel en 50 vlinder. Fenna Herwig werd derde op de 100 school.

Top tien plaatsen waren er voor Anastasia Roman, Daan Kouwenhoven, Irma van der Wulp, Sophie Buurman, Raphaël Booiman en Jens Schout. Naast deze topnoteringen waren er flinke tijdsverbeteringen door Colin Atkari, Timo Huizer, Pim Romeijn, Yara van der Aar, Leonore Booiman, Owen Brandt, Dide Provily,  Rinse Franken, Emma Sok en Saskia Atkari. 

Ook Thierry den Ouden had zich geplaats maar hij kwam niet tot een persoonlijk record. Dat de toekomst voor Wiekslag er goed uit ziet blijkt wel uit het feit dat Wiekslag met een recordaantal van 19 deelnemers in Papendrecht aan de start verscheen.

Zaterdag 20 juni duiken de zwemmers te water in het buitenbad van Groot Ammers ter afsluiting van en 5 kamp. Op 4 juli wordt het seizoen beëindigd met een heerlijke bbq.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.