Wederom topweekend Wiekslag bij regiokampioenschappen

01 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Wederom topweekend Wiekslag bij regiokampioenschappen

ALBLASSERDAM - Dit weekend stond het tweede weekend van de regiokampioenschappen lange baan op het programma in Dordrecht. De winnende deelnemers mogen zich kampioen van Zuid Holland noemen. Dit weekend was tevens de laatste kans voor de jeugd en junior zwemmers om zich te plaatsen voor de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen die over twee weken plaatsvinden in Eindhoven.

Thomas Verhoeven werd dit weekend kampioen op de 100 school, 200 wissel en 100 vrij. Op de 400 vrij werd hij zevende. Romy de Laat liet zich als kampioene huldigen op de 200 vrij, 100 vlinder en 100 rug. Op de 100 rug tikte ze aan in 1.09.09 en dat leverde haar het zesde startbewijs voor de NJJK op. Brighid van Uffelen zwom naar het brons op de 200 school. Wendy ten Wolde greep de limiet op de 200 vrij in een tijd van 2.39.82. Voor haar was dit de vierde.

Wesley Scheepbouwer verdubbelde zijn startbewijzen tot vier  door op de 200 wissel in 2.39.38 en de 100 rug in 1.13.02 onder de limiettijden te zwemmen. Ryan de Laat veroverde ook zijn vierde startbewijs. Op zaterdag dook hij met een tijd van 1.05.23 onder de limiet. Die tijd verbeterde hij zondag naar 1.04.71.

Bij de estafettes veroverde Wiekslag 2 medailles. Ryan de Laat, Wesley Scheepbouwer, Thomas Verhoeven en Robbert Donk werden derde bij de heren senioren. Zondag werd zilver behaald door Wesley Scheepbouwer, Thomas Verhoeven, Robbert Donk en Rens Julicher.

Van 12 t/m 14 juni vinden de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Thomas Verhoeven, Romy en Ryan de Laat, Wesley en Isabel Scheepbouwer, Wendy ten Wolde, Rens Julicher, Nikita Herwig, Abigail den Boef en Rosey Metz zullen Wiekslag daar vertegenwoordigen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.