Wiekslag zwemmers veroveren veel medailles in Rotterdam

23 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Wiekslag zwemmers veroveren veel medailles in Rotterdam

ALBLASSERDAM - Zaterdag werd in Rotterdam de derde wedstrijd van de vierkamp tussen WZ 010, Numansdorp, de Duck en Wiekslag gezwommen. De wiekslagdelegatie veroverde veel medailles en vele persoonlijke records sneuvelden. Gouden medailles werden omgehangen bij Abigail den Boef, Chantal van Rikxoort, Evi Bol, Irma van der Wulp, Suzanne Brunenberg, Anastasia Romano en  Joyce Lodder. Zilver werd behaald door Dide Provily, Sofia de Graaf, Floor Deen, Leonore Booiman, Suzanne Brunenberg en  Wendy ten Wolde. Bronzen plakken waren er voor Raphaël Booiman, Wendy ten Wolde, Kristian Hammerstein, Sofia de Graaf en Irma van der Wulp.

Thom Bravenboer was bij Wiekslag degene met het pr van de dag. Hij verbeterde zich met bijna 5 seconden op de 50 rug. Suzanne Brunenberg zwom de 50 vlinder 3.5 seconden sneller dan de week ervoor. Ellis van Steenis tikt ruim 3 seconden sneller aan op de 50 rug en Joyce Lodder deed hetzelfde op de 100 vrij.  Bijna 3 seconden sneller waren Tygo Zweep op de 50 vrij en Susanna Hammerstein  op de 50 school. 2 seconden sneller waren Saskia Atkari op de 50 vrij en 50 vlinder, Vera Kruithof op de 50 rug en Dide Provily op de 50 school. Evi Bol, Kristian Hammerstein, Chantal van Rikxoort, Esther ten Wolde en Colin Atkari verbeterden hun tijden met meer dan 1 seconde. Floor Deen, Irma van der Wulp, Wendy ten Wolde, Sofia de Graaf en Anastasia Romano verbeterden zich met enkele tienden van een seconde.

Komend weekend staat er voor het eerst sinds januari geen wedstrijd op het programma. De week erna nemen Thomas Verhoeven, Cheyenne Visser en Romy de Laat deel aan de Swim Cup in Eindhoven en zullen enkele junioren en minioren zich  in hetzelfde bad melden aan de start van de juniorcup en de Pietercup.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.