Wiekslag beëindigd KNZB competitie op een uitstekende manier

09 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Wiekslag beëindigd KNZB competitie op een uitstekende manier

ALBLASSERDAM - Zaterdag stond de laatste wedstrijd van de KNZB competitie op het programma. Wiekslag komt uit in de B klasse en zwom in eigen bad tegen het in dezelfde klasse acterende Olympia uit Geldermalsen en ZVDO’74 uit Wijk en Aalburg dat uitkomt in de C klasse. Wiekslag zwom deze wedstrijd naar een puntentotaal van 5920.72 en dat was beduidend sneller dan de 6092.56 van vorig jaar. Door deze uitslag zal Wiekslag waarschijnlijk op landelijk niveau de beste klassering in de clubgeschiedenis behalen.

De wedstrijd begon met de 4 x 200 vrij estafette bij de heren en Thomas Verhoeven, Victor Poot, Mike Kouwenhoven en Robbert Donk zwommen in 8.13.26 een nieuw clubrecord. Startzwemmer Thomas verbeterde in 1.58.70 het clubrecord bij de jongens onder de 18 dat al 11 jaar stand had gehouden. Alex van den Berg zwom de zware 200 vlinder, verbeterde zijn tijd met ruim 23 seconden en was bij Wiekslag degene met het pr record van de dag. Victor Poot was op de 200 wissel ruim 13 seconden sneller.  Isabel Scheepbouwer zwom de 200 vrij bijna 13 seconden sneller dan voorheen.  Op de 100 vrij waren Sophie Buurman en Pim Romeijn respectievelijk 12 en 11 seconden sneller.

Romy de Laat was op de 200 school 10 seconden sneller en die tijdsverbetering zwom Wesley Scheepbouwer op de 200 vrij. Joyce Lodder was op de 200 vrij ook 10 seconden sneller. Thom Bravenboer tikte na de 100 school ruim 9 seconden sneller aan.  Emma Sok verbeterde zich op de 100 school met 8 seconden. 7 seconden sneller waren Ryan de Laat op de 200 vrij en Nikita Herwig op de 200 school en Sofia de Graaf op de 200 vrij. De voor Wiekslag debuterende Anastasia Romana zwom direct 7 seconden sneller op de 50 vlinder.

Forse tijdsverbeteringen werden er nog gezwommen door Thierry den Ouden, Vera Kruithof, Rinse Franken, Leonore  Booiman, Robbert Donk, Jens Schout, Daan Kouwenhoven, Susanna Hammerstein, Colin Atkari, Odin Kruithof, Tom Romeijn, Eva Vliegenthart, Jorrit de Vries, Celina Brandt en David Kroon. Cheyenne Visser kon eindelijk weer eens pijn vrij zwemmen en kwam op de 100 vrij 0.37 seconden tekort om de barrière van 1 minuut te doorbreken.
Terugkijkend op de competitie kan de conclusie getrokken worden dat de trainers de gehele selectie naar een hoger plan geleid hebben. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.