Zwemmers Wiekslag op koers voor historische podiumplaats

02 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Zwemmers Wiekslag op koers voor historische podiumplaats

ALBLASSERDAM - Zaterdag stond in Dordrecht de vierde ronde van de Regio West competitie op het programma. Wiekslag zwemt met de sterkste 8 ploegen in het 50 meter bad. Door de wintersportvakantie was het voor de trainers flink puzzelen om het snelste team op te stellen. Gelukkig  hadden de concurrenten hier ook mee te maken. Wiekslag zwom een zeer goede wedstrijd en het lijkt er op dat met nog  één ronde te gaan de tweede plaats is veroverd.

Odin Kruithof, Jeroen Mulder, Ryan de Laat en Thomas Verhoeven zwommen in 1.49.62 een nieuw clubrecord op de 4 x 50 vrij bij de jongens onder de 18. Victor Poot, Robbert Donk, Thomas Verhoeven en Ruben van Erk veroverden het clubrecord op de 4 x 50 wissel bij de heren in 1.52.29. Sportvrouw van het jaar Romy de Laat won goud op de 100 vrij en zilver op de 100 vlinder en 200 vrij. Thomas Verhoeven won goud op de 50 school en zilver op de 100 vrij. Naomi Julicher veroverde brons op de 50 rug en Wesley Scheepbouwer won brons op de 100m rug.

Cheyenne Visser zwom het pr van de dag door op de 400 vrij bijna 40 seconden sneller aangetikt te hebben. Wesley Scheepbouwer was bijna 20 seconden sneller op de 100 vlinder en Jeroen Mulder was op dezelfde afstand 14 seconden sneller. Wesley verbeterde ook nog zijn tijd op de 100 rug met 12 seconden. Wendy ten Wolde zwom 10 seconden sneller op de 50 vlinder en 100 rug. Ryan de Laat tikte bijna 8 seconden sneller aan op de 100 rug. Naomi Julicher verbeterde haar 8 jaar oude pr op de 400 vrij met bijna 8 seconden.

Sofia de Graaf was 6 seconden sneller op de 100 rug en Celina Brandt en Raphaël Booiman waren respectievelijk 5 en 3 seconden sneller op de 50 vlinder.  Tom Romeijn zwom een nieuw pr van bijna 2 seconden op de 50 vrij en op de dubbel afstand zwom Ruben van Erk 1.3 seconde sneller. Fenna Herwig zwom 1.3 seconde sneller op de 50 vlinder en Thierry den Ouden 1.2 seconde op de 100 rug. Timo Huizer zwom op de 100 rug 0.66seconde sneller en op de 50 vrij was Odin Kruithof 0.5 seconde sneller. Chantal van Rikxoort zwom de 50 rug ook 0.5 seconde sneller.

Op zaterdag 25 april wordt de finale gezwommen en een plaats bij de eerste drie is niet eerder voorgekomen. Zaterdag zwemt de selectie de laatste wedstrijd in de landelijke B klasse van de KNZB competitie en ook hier kan men een voor Wiekslag historisch resultaat behalen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.