Jonge debutanten Wiekslag vallen direct op

23 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Jonge debutanten Wiekslag vallen direct op

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT - Zaterdag stond in Sliedrecht de vierde wedstrijd van een vijfkamp op het programma. Voor 5 van de aanwezige zwemmers van Wiekslag  was het een spannende middag want zij zwommen voor de eerste keer een officiële wedstrijd. Evi Bol won direct twee zilveren medailles. Dat deed ze op de 25 rug en 25 vrij. Esther ten Wolde won het brons op de 25 vrij en werd vierde op de 25 rug. Julia Kruithof zwom naar plaats 5 op de 25 rug en werd  vierde op de 25 vrij. Yuni Huizer werd vijfde op de 25 vrij en zesde op de 25 rug. Bij de jongens debuteerde Tygo Zweep met een gouden medaille op de 25 vlinder.

Tijdens zijn race op de 50 rug draaide hij te vroeg naar zijn buik wat hem helaas zijn eerste diskwalificatie opleverde.

Susanna Hammerstein zwom het pr record van de dag. Zij verbeterde haar tijd op de 100 vlinder met maar liefst 31 seconden. Op dezelfde afstand verbeterde Isabel Scheepbouwer haar tijd met bijna 13 seconden. Colin Atkari zwom de 100 wissel 7 seconden sneller en zijn zusje Saskia was 7 seconden sneller op de 50 rug.  Sophie Buurman zwom de 100 wissel 5 seconden sneller.

Drie seconden sneller was Jens Schout op de 100 school. Marieke ten Wolde verbeterde haar tijd op de 50 school met 2 seconden en Yarah van der Aar deed dat op de 50 rug. Pim Romeijn was een seconde sneller op de 100 school. De 50 vlinder ging voor Rose – Anna Vliegenthart 1 seconde sneller en dat deed Kristian Hammerstein haar na. Suzanne Brunenberg, Fenna Herwig, Irma van der Wulp en Thom Bravenboer wisten zich op verschillende afstanden ook 1 seconde te verbeteren.

Zaterdag staat in Dordrecht de vierde wedstrijd van de Regio West competitie op het menu. Wiekslag verdedigd de derde plaats maar is door vakantievierende leden niet op volle sterkte. Het wordt dus een hele kluif om de derde plaats te behouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.