Wiekslagjonkies actief in Papendrecht

26 januari 2015 door Hennie van der Zouw

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Zaterdag stond de derde wedstrijd van het minioren circuit op het programma en de minioren van Wiekslag presteerden naar behoren.

Suzanne Brunenberg zwom naar het goud op de 50 vrij in 0.42.31. De 100 wissel leverde in 1.46.75 een tweede plaats op. Suzanne zwom op beide nummers een pr. Irma van der Wulp veroverde zilver op de 400 vrij in 6.22.64. Op de 100 wissel werd zij vierde. Raphaël Booiman won zilver op de 100 wissel in 1.24.38 en brons op de 400 vrij in 6.07.96. Na 300 meter was zijn tussentijd van 4.42.47 goed voor een clubrecord.

Jens Schout verpulverde zijn pr op de 100 wissel met 15.99 seconden en liet de klok stoppen op 1.48. 80. Dit leverde hem een vijfde plaats op. Daan Kouwenhoven zwom 3.19.73 op de 200 wissel. Een pr van 10.94 seconden en plaats vier. Kristian Hammerstein verbeterde zijn tijd op de 50 vrij met 5,95 seconden en kwam uit op 0.50.36. Dide Provily zwom op de 50 vrij 0.47.59, goed voor een pr van 5.18 seconden. 4.91 seconden zwom Leonore Booiman  af van haar toptijd op de 50 vrij en kwam nu uit op 0.44.53. Eva Vliegenthart verbeterde haar tijd op de 50 vlinder met 2.28 seconden en zwom nu 1.07.93. De 50 vrij leverde nieuwe persoonlijke records op voor Daan Kouwenhoven (-1.45), Colin Atkari (-1.24), Jens Schout (-1.19), Sophie Buurman (-1.12) en Rinse Franken (-1.04).

Fenna Herwig, Thierry den Ouden, Timo Huizer, Ilse Broens, Emma Sok, Saskia Atkari  en Wouter Brunenberg zwommen een prima wedstrijd maar wisten zich helaas niet te verbeteren.

Komend weekend staat in het teken van de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen korte baan in Amsterdam. Wiekslag vaardigt maar liefst negen deelnemers af. Voor de overige zwemmers staat er een wedstrijd in Brielle op het programma.