Bedrijventerreinen Alblasserdam krijgen voor derde keer veiligheidskeurmerk

07 oktober 2014
Bedrijventerreinen Alblasserdam krijgen voor derde keer veiligheidskeurmerk

ALBLASSERDAM - Donderdag 9 oktober ontvangen de bedrijventerreinen Vinkenwaard, Hoogendijk en Nieuwland Parc in Alblasserdam het keurmerk Veilig Ondernemen. Het is de derde opeenvolgende keer dat deze bedrijventerreinen het certificaat verdienen. Robert de Koning, procesbegeleider van het MKB reikt de certificaten uit aan Peter Verheij, wethouder van de gemeente Alblasserdam, en Marco Plaisier, voorzitter van Ondernemersvereniging De Noord.

KVO
Voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) werken ondernemers, gemeente, politie en brandweer samen in de aanpak van overlast en criminaliteit aan, het vergroten van de veiligheid en het uitvoeren van onderhoud. Het credo van KVO is dan ook: schoon, heel en veilig! In de samenwerking worden zij gratis begeleid door een KVO-adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) of MKB Nederland. Dit leidt uiteindelijk tot een keurmerk voor een winkelgebied (KVO-W) of bedrijventerrein (KVO-B). Wethouder Peter Verheij: “Wij zijn trots dat onze bedrijventerreinen Vinkenwaard, Hoogendijk en Nieuwland Parc de KVO-B nu voor de derde keer behalen. Dit betekent dat de veiligheid langdurig op orde is. Een mooi voorbeeld van samen doen!”

Hercertificering
Zes jaar geleden is er een eerste stap richting certificering gezet. Iedere twee jaar wordt met de gemeente Alblasserdam, OV de Noord, politie, brandweer en MKB Nederland bekeken of het certificaat weer kan worden afgegeven.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.