Eerste limietwedstrijd Wiekslag groot succes

05 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Eerste limietwedstrijd Wiekslag groot succes

ALBLASSERDAM - Zaterdag 3 januari organiseerde Wiekslag voor het eerste in haar bestaan een limietwedstrijd. Op deze wedstrijd kwamen meer dan honderd deelnemers af. Deze wedstrijd was één van de laatste kansen voor de junioren en jeugd om een felbegeerd startbewijs te bemachtigen voor het komende NJJK in Amsterdam die gehouden worden van 29 januari t/m 1 februari. Een tiental deelnemers lukte het om onder de limiettijd te duiken. Abigail den Boef, die zaterdag voor het eerst uitkwam voor Wiekslag, zwom onder de limiet op de 100 vrij.

Rosey Metz zwom de limiet op de 200 wissel. David Kroon zwom naar de limiet op de 50 vrij voor zwemmers met een handicap en  Ruben van Erk zwom 0.24.54 op de 50 vrij. Beide zwemmers mogen normaal gesproken uitkomen op het ONK in Tilburg later dit jaar.. Wesley Scheepbouwer kwam op de 100 vrij dicht bij de limiet. Ryan de Laat was al weer een seconde sneller op de 100 school dan de week ervoor en ziet de limiet dichterbij komen. Zijn zus Romy kwam 0.2 seconden tekort op de 100 rug en Wendy ten Wolde miste de limiet op de 100 vrij op 0.07 seconde.

Thomas Verhoeven verbeterde zijn clubrecord op de 200 vlinder en hij veroverde het clubrecord bij de jongens onder de 18 op de 400 vrij. Ook zijn tussentijd na 300 meter was goed voor het clubrecord. Cheyenne Visser zwom ook de 400 vrij en haar tussentijd na 300 meter was goed voor een pr van 8.5 seconden. Isabel Scheepbouwer zwom op de 200 wissel 3.12.10 en dat was 8 seconden sneller dan ooit. De 200 rug zwom ze 4 seconden sneller. Thierry den Ouden was ruim 5 seconden sneller op de 200 rug.

Rosey Metz verbeterde zich met ruim 7 seconden op de 200 vrij. Raphaël Booiman mooie persoonlijke records op de 100 rug en 100 school. Jeroen Mulder zette 2 nieuwe toptijden neer op de 50 en 100 school. Persoonlijke records werden ook gezwommen door Susanna Hammerstein, Tom Romeijn, Victor Poot, Rens Julicher, Jorrit de Vries, Sofia de Graaf, Odin Kruithof en Nikita Herwig.

Wederom was dus duidelijk dat in het nieuwe zwembad snel gezwommen wordt. Wiekslag kijkt dan ook tevreden terug op deze wedstrijd en er zijn plannen om een volgende limietwedstrijd nog aantrekkelijker te maken door de deelnemers die tijdens die wedstrijd de limiet zwemmen te belonen met een zwemattribuut.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.