Afvalinzameling in Alblasserdam

04 januari 2013
Afvalinzameling in Alblasserdam

ALBLASSERDAM - HVC haalt het huishoudelijk afval op binnen de gemeente Alblasserdam. De digitale afvalkalender van HVC werkt op dit moment no steeds niet door technische problemen. De verwachting is dat de inzamelkalender in de loop van januari 2013 online staat.

Januari 2013: gewijzigde afvalinzameling
Alle inzameldagen in de eerste week van januari 2013 voor de minicontainers restafval en GFT plus huis-aan-huisinzameling van plastic afval schuiven deze week één dag op. Dus wat normaal op dinsdag (1 januari) wordt opgehaald wordt nu woensdag (2 januari) opgehaald. De woensdag schuift naar de donderdag (3 januari), de donderdag naar de vrijdag (4 januari) en de inzamelroutes van vrijdag worden op zaterdag (5 januari) gereden.

Vanaf volgende week (maandag 7 januari) zijn de inzameldagen voor restafval en GFT en de  huis-aan-huisinzameling van plastic afval weer normaal en komt HVC weer op dezelfde dag in week, zoals u dit gewend was in 2012.

Het oud papier en karton dat normaal op de eerste dinsdag van de maand wordt ingezameld wordt nu op dinsdag 8 januari ingezameld. De inzameling die normaal op de tweede dinsdag van de maand wordt ingezameld schuift door naar de dinsdag in de derde week (15 januari). De derde dinsdag schuift door naar de vierde dinsdag (22 januari). De vierde dinsdag schuift door naar de vijfde dinsdag (29 januari). De overige inzameldagen zijn niet aangepast.

Februari 2013 en verder

Vanaf februari zijn ook de inzameldagen voor oud papier en karton op dinsdag weer gelijk aan die van 2012.

Valt uw inzameldag niet op een van de bovenstaande dagen? Dan wijzigt er niets. HVC komt het afval dan gewoon op de vaste inzameldag in de week ophalen.

Zodra de kalender online is, zullen wij u hierover via de websites van HVC en de gemeente Alblasserdam informeren. Ook wordt de informatie meegenomen op de gemeentepagina in de Klaroen van de gemeente Alblasserdam.

Als u in de tussentijd vragen heeft, kunt u contact opnemen met de klantenservice van HVC: telefoonnummer 078 – 622 22 44. De klantenservice kan indien mensen dit willen ook de papieren kalender toezenden, zodra deze beschikbaar/online is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.