Eerste lange baan wedstrijd Wiekslag

08 december 2014 door Hennie van der Zouw
Eerste lange baan wedstrijd Wiekslag

ALBLASSERDAM - Zaterdag 6 December stond voor Wiekslag de derde wedstrijd van de KNZB Regio West competitie op het programma. De sterkste 8 verenigingen komen uit in poule A en dat betekent zwemmen in het 50 meter bad. Wiekslag traint nog voluit op de korte baan met als piekmomenten de Martinezcup in Amsterdam en voor de junioren en jeugd ook nog het NJJK eind januari.

De dames estafette 4 x 50 vrij en gemengde  juniorenestafette 4 x 50 wissel leverde een derde plaats op. Thomas Verhoeven won zilver op de 100 school. Naomi Julicher zwom een puike 200 rug en dat leverde haar een zilveren plak op. Cheyenne Visser won op dezelfde afstand brons. Brighid van Uffelen zwom naar het brons op de 100 school. Romy de Laat zwom bij de senioren naar het brons op de 100 vrij en zag broer Ryan naar het brons zwemmen op de 50 school.

Rens Julicher verbeterde zijn tijd op de 200 rug met bijna 36 seconden en zwom het pr record van de dag. Op de 100 school verbeterde hij zijn oude toptijd met bijna 11 seconden.  Timo Huizer zwom zijn 200 wissel bijna 16 seconden sneller en Wendy ten Wolde verbeterde haar tijd op deze afstand met ruim 11 seconden.  Raphaël Booiman zwom deze afstand ook en hij tikte ruim 9 seconden sneller aan. Wesley Scheepbouwer zwom  7 seconden sneller op de 100 vrij en op de 50 school was hij bijna 5 seconden sneller. Trainer Robbert Donk zwom de 200 vlinder en verbeterde zijn pr met 3 seconden. Op de 100 school was Jorrit de Vries bijna 3 seconden sneller.

Ruim 2 seconden was Jeroen Mulder sneller op de 50 rug en Vera Kruithof verbeterde haar korte baan tijd met 2 seconden. Thierry den Ouden en Mike Kouwenhoven waren 2 seconden sneller op de 200 wissel en Daan Kouwenhoven was dat op de 50 vrij. Victor Poot was al weer 2 seconden sneller op de 100 vrij dan zijn race een maand geleden. Isabel Scheepbouwer was bijna 2 seconden sneller op de 200 wissel. Joyce Lodder verbeterde zich 1,3 seconde op de 50 rug. Chantal van Rikxoort zwom de 200 vlinder en zag dat ze haar oude tijd met 0.7 seconden had verbeterd.
Het is nog afwachten of Wiekslag de derde plaats vast heeft weten te houden. Zaterdag staat voor de minioren de tweede wedstrijd van de minioren competitie op het menu. Deze wedstrijd wordt gezwommen in Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.