Wederom afsluitingen door werkzaamheden West Kinderdijk

20 november 2014 door Hennie van der Zouw
Wederom afsluitingen door werkzaamheden West Kinderdijk

ALBLASSERDAM - Van maandag 24 november 13.00 uur tot en met donderdag 27 november 7.00 uur is de West Kinderdijk vanaf uitzenbureau Raaak tot Hotel Kinderdijk met name in de avond- en nachturen afgesloten. In het kader van de herinrichting van de dijk zal aannemer Van Gelder het wegdek frezen en opnieuw asfalteren. Tussen het frezen en asfalteren is het wegvak op lage snelheid te berijden. De asfalteringswerkzaamheden zijn eind november afgerond. Alle werkzaamheden aan het Dijklint zijn eind 2014 klaar.

Om verkeersoverlast zoveel mogelijk te voorkomen en het werk zo snel mogelijk klaar te hebben, is het in deze fase nodig ook in de avonden en de nachten te werken. Dit zal lokaal geluidsoverlast opleveren. De aannemer treft zoveel mogelijk maatregelen om ook de overlast voor bewoners te beperken.

Volledige afsluiting en beperkte beschikbaarheid
Tussen uitzendbureau Raaak en het Zwarte Paard is de weg volledig afgesloten op:
•    maandag 24 november tussen 13.00 en 19.00 uur
•    dinsdag 25 november tussen 5.00 en 19.00 uur

Tussen het Zwarte Paard en Hotel Kinderdijk is de weg volledig afgesloten op:
•    maandag 24 november tussen 19.00 en 0.00 uur
•    dinsdag 25 op woensdag 26 november tussen 19.00 en 7.00 uur
•    woensdag 26 op donderdag 27 november tussen 19.00 en 7.00 uur

Het Zwarte Paard blijft open. Als het werk niet gereed is door bijvoorbeeld onvoorziene of slechte (weers)omstandigheden kan er ook in de nacht van 27 op 28 november gewerkt worden.

Omleiding
Op de niet genoemde tijdstippen is het dijklint beperkt beschikbaar voor verkeer. Op dat moment ontbreekt de belijning en ligt er mogelijk losliggend grind op het wegoppervlak. Wij raden u daarom aan de omleidingsroute via de N214, N481 en N480 naar de A15 te gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen het werkvak (met de fiets aan de hand) over het trottoir passeren.

Inrichtingsplan Dijklint
De werkzaamheden komen voort uit het ‘Inrichtingsplan Dijklint’ dat de gemeente vorig jaar met direct belanghebbenden heeft opgesteld om de veiligheid en de leefbaarheid langs het Dijklint te bevorderen. De gemeente laat trottoirs en parkeerplaatsen vernieuwen, nieuwe op- en afritten van het fietspad op de dijk aanleggen en een nieuwe asfaltdeklaag en wegmarkering aanbrengen. Meer informatie staat op www.alblasserdam.nl/projecten/herinrichtingsprojecten/dijklint.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.