Faillissement Nedstaal komt hard aan

20 oktober 2014
Faillissement Nedstaal komt hard aan

ALBLASSERDAM - Het nieuws dat het Alblasserdamse bedrijf Nedstaal failliet is verklaard, is hard aan gekomen in Alblasserdam en de regio. Nedstaal is een bedrijf dat al sinds 1938 in Alblasserdam is gevestigd, destijds als onderdeel van de Nederlandse Kabelfabriek. Nedstaal heeft 280 werknemers in dienst.

Burgemeester Jan Heijkoop: “Dit is een grote klap voor Alblasserdam. Iedereen kent wel iemand die bij Nedstaal werkt. Het faillissement heeft daarom een grote impact, niet alleen op Alblasserdam, maar ook op de regio. Het college van B&W leeft mee met de medewerkers van Nedstaal en hun gezinnen die op dit moment in onzekerheid verkeren. Het gaat om mensen uit Alblasserdam en de regio die bekend staan om hun harde werken, hun arbeidsethos.”

Burgemeester Heijkoop: “Het college volgt de ontwikkelingen op de voet. We treden zo spoedig mogelijk in overleg met de bewindvoerder van Nedstaal om samen met andere partijen, zoals het UWV, Sociale Dienst Drechtsteden, Randstad en ondernemers, de mogelijkheden voor het personeel te onderzoeken. Gedacht wordt aan de opzet van een mobiliteitscentrum.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.