Wiekslag succesvol in Numansdorp en Tilburg

10 november 2014 door Hennie van der Zouw
Wiekslag succesvol in Numansdorp en Tilburg

ALBLASSERDAM - Zaterdag stond in Numansdorp de eerste wedstrijd van een vierkamp op het programma. Deze wedstrijd wordt gezwommen met de Duck uit Brielle, ZPC Numansdorp en het Rotterdamse WZ010.

Wiekslag was aanwezig met voornamelijk minioren en junioren en een enkele senior. Na bijna 2,5 uur wedstrijd kon Wiekslag vol met eremetaal huiswaarts keren. Bij de minioren maakten Leonore Booiman en Ilse Broens hun debuut en zij konden tevreden zijn met hun tijden.  Jens Schout, Dide Provily, Raphaël Booiman, Wendy ten Wolde, Jens Schout, Brighid van Uffelen en Ryan de Laat zwommen naar gouden medailles.

Zilver werd behaald door Chantal van Rikxoort, Carlijn Roest, Rinse Franken, Odin Kruithof en  Suzanne Brunenberg. Brons was er voor  Joyce Lodder, Odin Kruithof, Jens Schout, Chantal van Rikxoort en David Kroon.

Rinse Franken was de gelukkige met het pr record van de dag. Op de 100 vrij zwom hij liefst 29,95 seconden van zijn oude toptijd af. Thom Bravenboer was op de 100 wissel ruim 15 seconden sneller dan voorheen en Michelle Soeteman verbeterde zich op dezelfde afstand ruim 9 seconden.  De 100 school leverde nieuwe toptijden op Pim Romeijn en Timo Huizer. Op de 50 school deden Jens Schout en Kristian Hammerstein.

In Tilburg werd vanaf vrijdag het open NK korte baan gehouden. Thomas Verhoeven, Cheyenne Visser en Romy de Laat namen hieraan deel.  Thomas zwom zich twee keer naar de B finale. Vooral zijn race zondagavond op de 50 school was uitstekend. Thomas zwom een nieuw pr, won zijn race en eindigde uiteindelijk als negende. Cheyenne en Romy kwamen uit op de 100 vrij en wisten niet te imponeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.