Wiekslag laat kostbare punten liggen

03 november 2014 door Hennie van der Zouw
Wiekslag laat kostbare punten liggen

ALBLASSERDAM - Zaterdag 1 November stond de tweede ronde van de Regio West competitie op het programma. Wiekslag stond voor de uitdagende taak om de eerste plaats te verdedigen en moest dat doen in eigen bad. Wiekslag kreeg te maken met een aantal diskwalificaties en dus veel tijdsverlies. Ondanks dat werden er ook uitstekende resultaten neer gezet.

Bij de jongens onder de 10 zwom Daan Kouwenhoven naar het clubrecord op de 100 vlinder in 1.48.80. Echter één serie later moest hij dit record al weer afstaan aan Timo Huizer die het record aanscherpte tot 1.44.44. Thomas Verhoeven verbeterde zijn eigen clubrecord bij de jongens onder de 18 op de 50 rug. Thomas zwom 0.28.66. De jeugdestafetteploeg bij de jongens jeugd zwom op de 4 x 50 wissel  ook een clubrecord. Mike Kouwenhoven, Thomas Verhoeven, Rens Julicher en Odin Kruithof zwommen een tijd van 1.56.29. Romy de Laat bemachtigde op de 200 wissel in een tijd van 2.33.64 een ticket voor het komende NJJK.

Naast het vele eremetaal werden er ook volop persoonlijke records gezwommen. Raphaël Booiman zwom het pr record van de dag. Hij verbeterde zijn tijd op de 100 vlinder met 18.52 sec. Timo Huizer en Daan Kouwenhoven volgden met hun clubrecords op gepaste afstand. Wendy ten Wolde, Isabel Scheepbouwer, Thom Bravenboer,  Sofia de Graaf en Thierry den Ouden  verbeterden zich op deze afstand ook fors. Ryan de Laat zwom zijn 200 rug met 4.91 sec. Wendy ten Wolde zwom ruim 4 seconden sneller op de 100 vrij en heeft op deze afstand bijna de limiet voor het NJJK.  Jorrit de Vries was ruim 4 seconden sneller op de 200 wissel.

Wiekslag wacht met smart de volgende tussenstand af. De verwachting is dat Wiekslag wat zal zakken maar zich wel weet te plaatsen bij de sterkste 8 teams en zodoende in de A poule gaat zwemmen. Komend weekend vind in Tilburg de ONK plaats en daaraan zullen Thomas Verhoeven, Cheyenne Visser en Romy de Laat deelnemen. De zaterdag daarna staat de tweede wedstrijd van de landelijke competitie op het programma in Geldermalsen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.