Debuut jonge wedstrijdzwemmers Wiekslag.

27 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Debuut jonge wedstrijdzwemmers Wiekslag.

ALBLASSERDAM - Zaterdag 25 oktober zwom Wiekslag een kampwedstrijd in Rotterdam. In deze wedstrijd debuteerde een grote groep jonge zwemmers en zwemsters. Rosey Metz zwom op de 50 school in een tijd van 0.34.68 naar de clubrecords bij de meisjes onder de 14 en 16. Romy de Laat zwom op de 50 vlinder in 0.29.88 onder de limiet voor het komende NJJK.

Bij de jonge debutanten zwommen Owen Brandt, Sophie Buurman en Dide Provily direct naar een gouden medaille. Dide behaalde zelfs twee keer goud en Owen Brandt behaalde ook nog een bronzen plak. Dorothea van Groningen, Saskia Atkari en Yara van der Aar  debuteerden ook bij de minioren en zwommen in hun eerste wedstrijd prima tijden. Floor Deen en Emma Sok debuteerden bij de junioren en ook zij zwommen niet onverdienstelijk.  Vera Kruithof en Ellis van Steenis kregen bij hun debuut  direct te maken met de zware 200 wissel en verteerden die afstand prima.

Fenna Herwig, Suzanne Brunenberg, Jens Schout, Rinse Franken, Daan Kouwenhoven en Carlijn Roest zwommen deze middag ook naar één of meerdere medailles. Het pr record van de dag werd gezwommen door Susanna Hammerstein die op de 100 rug haar tijd met 10.21 sec. verbeterde. Wesley Scheepbouwer verbeterde zich op de 200 wissel met 10.15 sec. en Ryan de Laat zwom op dezelfde afstand 6.93 sec. sneller. Kristian Hammerstein was op de 50 vrij 5.43 sec. sneller.

Forse tijdsverbeteringen werden er ook gezwommen door Jens Schout, Wendy ten Wolde, David Kroon, Jorrit de Vries, Rose-Anna Vliegenthart, Rinse Franken en Eva Vliegenthart.

Komende zaterdag staat de tweede wedstrijd van de Regio West competitie op het programma. Wiekslag dat zijn eerste plaats gaat verdedigen, zwemt deze wedstrijd in eigen bad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.