Nieuwe zwembad feestelijk geopend door Pieter van den Hoogenband (+ video)

14 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Nieuwe zwembad feestelijk geopend door Pieter van den Hoogenband (+ video)

ALBLASSERDAM - Zaterdagmiddag 11 oktober heeft Pieter van den Hoogenband, drievoudig gouden olympisch medaille-winnaar, het nieuwe zwembad van Alblasserdam feestelijk geopend.

De Alblasserdamse schooljeugd was ruim vertegenwoordigd, want de finales van de schoolwedstrijden waren deze middag het hoogtepunt.

Oud-zwemmer Johan Kenkhuis interviewde de deelnemers, en Pieter van den Hoogenband gaf het startschot voor de finalewedstrijden. Hiermee werd het zwembad officieel geopend. Bij de meiden heeft Wendy ten Wolde (11) een baanrecord gezwommen in 32,25 seconden. Daan Kouwenhoven (10) zette een recordtijd van 35,73 seconden neer.

Heel leuk was ook dat we later op de voorpagina van de website van de KNZB een mooie actiefoto van deze openingswedstrijd terugvonden.

Rondleidingen en feest
Tussen 15 en 17 uur waren alle inwoners en andere belangstellenden welkom in het sportcentrum. Daar kregen zij een rondleiding door het nieuwe zwembad en konden in de sporthal naar een verenigingsmarkt. Kinderen konden spelen op een springkussen. Ook buiten was volop vertier met muziek. Sport en bewegen stonden centraal.

Trots
Wethouder Arjan Kraijo (sport) is trots dat Alblasserdam door middel van een 2521-zwembad een zwemvoorziening in de gemeente kan behouden. “Het was jaren onzeker of wij vervanging voor het oude zwembad konden financieren. Tot onze eigen verenigingen dit nieuwe concept aandroegen. En nu zijn we zo ver dat we het nieuwe bad kunnen openen! De gemeente heeft het zwembad laten bouwen; de exploitatie is geheel in handen van de Beheer Stichting Sport Alblasserdam (BSSA). Een belangrijke succesfactor is de inzet van een groot aantal vrijwilligers waardoor de beheerkosten voor de stichting een stuk lager liggen.” Op de projectpagina vindt u meer informatie in tekst en beeld over het voorbereidings- en bouwproces.

2521 Gewoon Zwemmen
De opening van dit zwembad is ook een mijlpaal voor de KNZB, die initiatiefnemer is van het 2521-concept. Dit concept is een antwoord op de steeds duurder wordende zwemvoorzieningen en het tekort aan geschikt zwembadwater. In de naam ‘2521 Gewoon Zwemmen’ staat 2521 voor de afmetingen van het bad: 25 meter lang bij 21 meter breed. Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er ‘gewoon’ kunt zwemmen. Gezondheid, sport en leren zwemmen zijn de belangrijkste uitgangspunten van het concept.

Spieren voor Spieren
De opening was gekoppeld aan het goede doel ‘Spieren voor Spieren’. Pieter van den Hoogenband is hoofdambassadeur van deze stichting, die zich inzet voor onderzoek naar een betere behandeling van spierziekten bij kinderen en een verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Pieter: “Als voormalig topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk spieren zijn om goed te kunnen sporten. Helaas is dit voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en overlijden vaak vroegtijdig. Spieren voor Spieren zet zich in voor deze kinderen.” Donaties kunnen worden overgemaakt via de website van Spieren voor Spieren.

Hieronder de video die RTV Rijnmond van de opening maakte:

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.