Wiekslag start goed in nieuwe bad.

29 september 2014 door Hennie van der Zouw
Wiekslag start goed in nieuwe bad.

ALBLASSERDAM - Zaterdag 27 september stond de eerste ronde op het programma van de KNZB Regio West competitie.  In het nieuwe bad werd de eerste van twee plaatsingswedstrijden gezwommen.  Door wat technische problemen was de watertemperatuur aan de hoge kant, maar ondanks dat zwom Wiekslag een prima wedstrijd. Zes clubrecords, 33 persoonlijke records, 13 gouden- , 12 zilveren- en 10 bronzen medailles was de oogst van die dag.
Rosey Metz zwom  op de 200 school in 2.48.94 naar het zilver en de clubrecords bij de meisjes onder de 14, 16 en 18. Thomas Verhoeven zwom een nieuw clubrecord bij de jongens onder de 18 op de 200 school in 2.33.65. Hij pakte tevens de clubrecords bij de jongens onder de 18 en de heren op de 100 vlinder met een tijd van 0.58.00.

Er werden zaterdag 4 estafettes gezwommen en die werden allemaal door Wiekslag gewonnen.  Verder was er goud voor Cheyenne Visser (3), Romy de Laat (2) Mike Kouwenhoven, Rosey Metz en Thomas Verhoeven (2).  Zilver werd behaald door Sofia de Graaf, Wendy ten Wolde, Raphaël Booiman (2), Mike Kouwenhoven, Jeroen Mulder, Tanja van Essen, Nikita Herwig, Sabrina de Graaf, Odin Kruithof, Brighid van Uffelen en Rosey Metz. Bronzen medailles waren er voor Wesley Scheepbouwer, Wendy ten Wolde, Daan Kouwenhoven, Leen van der Plaat, Jorrit de Vries, Mike Kouwenhoven, Sabrina de Graaf, Thomas Verhoeven, Brighid van Uffelen en  Ryan de Laat.

Het pr record van de dag kwam op naam van Wendy ten Wolde. Zij verbeterde haar tijd op de 200 vrij met 14.70 sec.  Sofia de Graaf was 10.50 sec. sneller op de 200 wissel. Op dezelfde afstand verbeterde Ryan de Laat zich met 8.98 sec. Isabel Scheepbouwer zwom de 200 vrij 7.06 sec. sneller dan voorheen. Thomas Verhoeven was op de 200 school 5.99 sec. sneller. Forse tijdsverbeteringen werden ook gezwommen door Joyce Lodder, Thom Bravenboer, Timo Huizer, Wesley Scheepbouwer en Jeroen Mulder.

Wiekslag wil graag na twee poulewedstrijden uitkomen in de A poule. Daarin komen de 8 sterkste verenigingen uit.  Kijkend naar de resultaten uit de andere poules, lijkt het erop dat Wiekslag zich na de eerste wedstrijd bij de topploegen mag rekenen.  De volgende poulewedstrijd is op 1 November en wordt wederom weer gezwommen in zwembad Blokweer.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.