D66 wil zorg dichtbij, in de eigen omgeving en buurt

11 februari 2014
D66 wil zorg dichtbij, in de eigen omgeving en buurt

ALBLASSERDAM - Woensdag 5 februari nam D66 Alblasserdam deel aan de discussiemiddag ouderenbeleid van de PCOB, ANBO en Seniorenraad. Bij verhindering van lijsttrekker Ramon Pardo nam kandidaat-raadslid Marko Stout deel aan het debat in de Alblashof. Marko vertelde de aanwezigen dat D66 streeft naar een samenleving waar iedere oudere de keus heeft om te beschikken over zorg in de eigen, vertrouwde omgeving.

D66 wil dat onder meer mogelijk maken door het stimuleren van generatiewoningen. “Dit zijn woningen of clusters van woningen waarbij verschillende generaties bij elkaar wonen en elkaar op die manier kunnen helpen, zoals met vuilnis buiten zetten, maar ook door een praatje te maken of mantelzorg te verlenen”, aldus Marko. “Wij willen dat mensen zo langer in staat zijn ‘zelfstandig’ te wonen”.

Gemeenten krijgen de verantwoordelijkheid over meer taken op het gebied van zorg- en welzijn, welke zij uit moeten voeren met minder budget. Dit is een reden dat D66 kiest voor vernieuwende concepten. Naast generatiewoningen denken wij aan meer zorg in de wijk (woon-zorgcomplexen), buurtzorg en de mix van jongeren- en ouderenwoningen, waarbij jongeren korting op de huur kunnen krijgen als zij ouderen helpen.

Marko Stout: “Aan de andere kant realiseren wij ons dat deze oplossingen niet voor alle mensen uitkomst bieden. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, verdienen dan ook altijd de zorg waar zij recht op hebben. Het zijn de mensen zelf die gaan over de zorg en de overheid is er om kansen te biede

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.