Video: achter de schermen bij de Algemene Beschouwingen

18 juli 2014 door Hennie van der Zouw
Video: achter de schermen bij de Algemene Beschouwingen

ALBLASSERDAM - Tijdens de algemene beschouwingen, de jaarlijkse gemeenteraadsvergadering die in het teken staat van de plannen voor het komende jaar, heeft het college van burgemeester en wethouders de samenlevingsagenda gepresenteerd.
 
In deze agenda zet het college op hoofdlijnen uiteen wat ze de komende jaren met de Alblasserdamse samenleving gaat doen in en voor het dorp. De samenlevingsagenda heet niet voor niets zo: hij is in nauwe samenwerking met inwoners en partners tot stand gekomen. 

Vertegenwoordigers van verschillende organisaties en ondernemers voerden gesprekken met het college om zo suggesties te verzamelen voor de toekomst van ons dorp. Ook individuele inwoners konden hun ideeën aandragen, onder andere in het Makado-winkelcentrum.
 
Het college vindt het belangrijk te laten zien hoe de politieke besluitvorming in het gemeentehuis tot stand komt. Met een gefilmde impressie van de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie, biedt het college u daarom een blik achter de schermen bij de algemene beschouwingen.

Belangrijkste agendapunt: de samenlevingsagenda. De raadsfracties debatteerden met de wethouders en met elkaar over de plannen waarna de samenlevingsagenda is vastgesteld. In het filmpje vertellen de drie wethouders wat u hiervan in de praktijk gaat merken.
 
Het is nu aan de gehele Alblasserdamse samenleving om de plannen samen met het college te realiseren.

Zie video hieronder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.