Bijeenkomst(en) over herinrichting van Bos van Rijkee en de parkeerplaatsen bij het Nedersassen goed bezocht

15 juli 2014 door Hennie van der Zouw
Bijeenkomst(en) over herinrichting van Bos van Rijkee en de parkeerplaatsen bij het Nedersassen goed bezocht

ALBLASSERDAM - Dinsdagavond 15 juli 2014 vond er in het Alblasserdamse Gemeentehuis een goedbezochte Infomatiebijeenkomst plaats over de herinrichting van Bos Rijkee.

De plannen van de Gemeente behelsen onder andere het terugbrengen naar een open karakter van het 'Bos van Rijkee' door middel van het uitvoerig snoeien, en terugbrengen van de waterpartijen, terwijl ook goed gekeken gaat worden naar de looproutes naar en door het bos vanaf het Cortgene, de Plantageweg, en het winkelcentrum Makado.

Hiervoor zal een wandelpad met bruggetjes door het Bos worden aangelegd. Bijzondere beplanting blijft behouden, en ook de 'oude' muurtjes zullen in het landschap opgenomen worden. (Zie tekeningen hiernaast, van de plannen voor het Bos van Rijkee en omgeving, met en zonder bomen)

Programma
De bijeenkomst was in twee delen gesplitst. Van 18.00 uur tot 19.00 uur waren de omwonenden van de parkeerplaats aan de Nedersassen uitgenodigd voor een uitleg over de plannen van de Gemeente rondom de parkeerplaats(en) aan het Nedersassen.  

Tijdens de tweede bijeenkomst van 19,30 uur tot 21.30 uur werden, met behulp van een schetsontwerp, de gemeentelijke plannen rondom de nieuwe inrichting van Bos Rijkee gepresenteerd.

Daarnaast werd in overleg gegaan met de aanwezigen, en over de wensen en ideeën over het naastgelegen parkeerterrein bij de Nedersassen van gedachten gewisseld.

Gezien de huidige onderhoudsstaat is dit parkeerterrein toe aan renovatie. De gemeente wil graag in samenspraak met bewoners en bedrijven de nieuwe inrichting gaan bepalen.

Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer Okker op k.okker@alblasserdam.nl.

Foto's: Hennie van der Zouw.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.