Gemeente belegt een informatiebijeenkomst over plannen rondom Bos Rijkee

10 juli 2014 door Hennie van der Zouw
Gemeente belegt een informatiebijeenkomst over plannen rondom Bos Rijkee

ALBLASSERDAM - Op dinsdagavond 15 juli 2014 om 19.30 uur houdt de gemeente Alblasserdam een informatiebijeenkomst over de herinrichting van het Bos Rijkee. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Cortgene 2 van 19.30 tot 20.30 uur.

Programma
Tijdens de bijeenkomst presenteert de gemeente het schetsontwerp van de nieuwe inrichting van Bos Rijkee. Bewoners, ondernemers en andere belangstellenden krijgen de gelegenheid vragen te stellen en opmerkingen te maken over het ontwerp. Deze worden meegenomen tijdens de uitwerking in het definitieve ontwerp.

Herstel in oude glorie
Wethouder Verheij (buitenruimte): “De gemeente wil het bos zoveel mogelijk in oude glorie herstellen. Doelstelling van het project is het verbeteren van de uitstraling van het bos, het beter benutten van de natuurwaarden en het gebied meer toegankelijk te maken. Daarbij hebben we aandacht voor de verbetering van de waterkwaliteit.”

Uniek
Bos Rijkee is van oorsprong een geriefhoutbos behorend bij Huis Rijkee. Een dergelijk bos kwam veel voor in het westen van Nederland, maar wordt momenteel vrijwel nergens meer aangetroffen en is daarmee uniek te noemen. Onderdeel van het project is ook het vastleggen van het toekomstig beheer in een beheerplan. In het project werken de interne vakdisciplines van de gemeente samen met de historische vereniging, monumentencommissie en vereniging Hendrick de Keyser.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.