Drie finaleplaatsen Wiekslag bij NJJK.

24 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Drie finaleplaatsen Wiekslag bij NJJK.

ALBLASSERDAM - Van donderdag 19 tot en met zondag 22 juni vonden in Amsterdam de Nederlandse jeugd en junioren kampioenschappen zwemmen op de lange baan plaats. Een groot deel van de Wiekslagploeg was neergestreken in Spaarnwoude om van daaruit de reis naar het zwembad te maken.

Thomas Verhoeven wist zich 2 keer te plaatsen voor de finale bij de jeugd. Op de 50 vlinder ging hij als vierde de finale in en werd uiteindelijk 6e. De 50 vrij ging hij als 7e in en Thomas werd in de finale 6e.  De 50 school leverde voor Thomas een 9e plaats op, de 100 vrij de 12e plaats en de 100 school plaats 19. Romy de Laat startte als nummer 20 op de 100 vrij en wist zich verrassend te plaatsen voor de finale.  Hier was ze als 7e geplaatst en Romy werd 7e. Op de 50 vrij werd ze 12e, de 50 vlinder was goed voor plaats 9 en de 200 vrij was goed voor plaats 15.

Cheyenne Visser liet de laatste weken op de training zien dat de vorm er was. Zoals al eerder bij een groot kampioenschap kon ze die goede vorm niet omzetten in goede resultaten. Waar dit door komt is helaas nog niet duidelijk. Cheyenne werd op de 50 vrij 51e, op de 100 vrij 60e, de 100 rug 36e, de 200 rug 22e en de 200 wissel 30e. De van Pfeiffer herstellende  Odin Kruithof verscheen aan de start op de 50 vrij, 100 vrij, 200 vrij en 200 rug. Odin werd hierop 66e, 72e, 66e en 40e. Een fitte Odin was hoger geëindigd.

Ryan de Laat en Wesley Scheepbouwer waren voor de eerste keer aanwezig op een groot kampioenschap. Ryan zwom de 50 vrij en werd hierop 43e, op de 100 vrij werd hij 60e. Wesley zwom de 50 vrij en werd 67e. Brighid van Uffelen zwom de 200 school en werd 15e.

Trainer Robbert Donk was gematigd tevreden. Er waren een aantal goede resultaten maar helaas ook wat mindere. Robbert wacht een pittige knie operatie en kan rustig gaan werken aan het volgende seizoen. In het  nieuwe bad hoopt hij het niveau weer een treetje hoger te leggen. Hierbij krijgt hij gezelschap  van Berrie Ritmeester. Berrie is nu nog hoofdtrainer van het sterke MNC Dordrecht en gaat volgend seizoen onder andere de junioren trainen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.