Brons Daan Kouwenhoven bij miniorenfinale

17 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Brons Daan Kouwenhoven bij miniorenfinale

ALBLASSERDAM - Afgelopen weekend was het  enorm druk in het zwembad in Alphen aan de Rijn. Daar stonden de finales voor de minioren op  het programma van de KNZB regio west. Deze regio behelst  bijna heel Zuid-Holland.  Wiekslag verscheen aan de start met een grote groep minioren. Daan Kouwenhoven zwom op de 100 rug een dijk van een race. Hij verbeterde zijn tijd met bijna 7 seconden. Zijn eindtijd van 1.28.79 was goed voor een bronzen medaille. Tevens is deze tijd ruim binnen de richttijd voor de jaargangfinale waar de beste 24 zwemmers van Nederland aan deel mogen nemen.

Naast Daan nam  dus nog een grote groep Wiekslaggers deel aan de finales. Wendy ten Wolde, Isabel Scheepbouwer, Timo Huizer, Joyce Lodder, Wouter en Suzanne Brunenberg, Raphaël  Booiman, Thierry den Ouden en Fenna Herwig verdedigden de Alblasserdamse eer. Er werd wisselend gepresteerd.  Slechte en goede races wisselden elkaar af waarbij de zondagsessie beter ging dan de zaterdag. Wellicht kwam dit door de spanning. Daan, Suzanne, Wendy, Isabel en Timo wisten zich op één of meerdere afstanden te verbeteren. Voor hen was het weekend helemaal geslaagd. Voor een aantal meisjes was deze wedstrijd de laatste bij de minioren. Zij mogen zich volgend seizoen junior noemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.