Veel medailles voor Wiekslag zwemmers tijdens wedstrijden in Rotterdam

10 juni 2014 door Hennie van der Zouw

ALBLASSERDAM - In Rotterdam stond zaterdag de laatste wedstrijd van een vierkamp op het programma. Wiekslag was met een kleine groep zwemmers aanwezig en dit kleine groepje won veel medailles. Bij de allerjongsten won Suzanne Brunenberg goud op 25 rug en 25 vlinder. Kristian Hammerstein won op deze afstanden de zilveren medaille. De 50 rug leverde goud op voor Alex van den Berg en Timo Huizer. Jens Schout won het brons. Het goud op de 50 school ging naar Brighid van Uffelen.  De 50 vlinder leverde 4 medailles op. Wendy ten Wolde won goud. Wesley Scheepbouwer, Joyce Lodder en David Kroon veroverden brons.

Wesley Scheepbouwer pakte brons op de 50 vrij. De 100 school leverde goud op voor Colin Atkari, zilver voor Timo Huizer en brons voor David Kroon. Alex van den Berg won goud op de 100 vrij en Nikita Herwig won hierop het zilver. Wendy ten Wolde werd de gouden winnares op de 100 wissel en zag Joyce Lodder brons veroveren.  Brighid van Uffelen tikte als tweede aan op de 200 vrij en won dus zilver.

Het pr record van de dag kwam op naam van Kristian Hammerstein. Hij verbeterde zijn tijd op de 25 vlinder, die hij vorige maand zwom, met liefst 10 seconden. Zijn zus Susanna was 9,55 seconden sneller op de 100 wissel en 2,7 seconden op de 50 vlinder. Wendy ten Wolde verbeterde zich 3,44 seconden op de 100 wissel en Isabel Scheepbouwer was hierop 2,21 seconden sneller.

Fenna Herwig zwom de 100 wissel 1,07 seconde sneller en Joyce Lodder 0,98 seconde.  1,7 seconde was Timo Huizer sneller op de 100 school. Jens Schout was op deze afstand 0,67 seconde sneller. Wesley Scheepbouwer zwom 0,65 seconde sneller op de 50 vlinder en 0,51 op de 50 vrij. Alex van den Berg zwom 0,19 seconde sneller op de 50 rug.

Zaterdag aanstaande staat de laatste wedstrijd van een 5 kamp op het programma. Deze wedstrijd wordt gezwommen in het buitenbad van Groot- Ammers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.