Nieuwe energiezuinige woningen in het centrum

04 juni 2014 door Frank
Nieuwe energiezuinige woningen in het centrum

ALBLASSERDAM - Woningcorporatie Woonkracht10 heeft officieel opdracht gegeven voor de ontwikkeling en bouw van 33 huurwoningen aan de Parallelweg in Alblasserdam. De nieuwe energiezuinige eengezinswoningen worden naar verwachting medio volgend jaar opgeleverd.

Investeren in de toekomst
Woonkracht10 blijft, tegen de huidige marktontwikkelingen in, uitdrukkelijk investeren in vernieuwing en verbetering van haar huurwoningen. Het bouwen van goede en duurzame woningen is één van de kerntaken van de corporatie. De locatie aan de Parallelweg is vier jaar geleden aangekocht. “We hebben goed nagedacht over het type woningen dat geschikt is voor deze plek in het centrum van Alblasserdam. Zo is er momenteel meer behoefte aan grondgebonden eengezinswoningen dan aan appartementen of seniorenwoningen.”, aldus Ben Meijering, voorzitter bestuur van Woonkracht10.

Samenwerking
Na een uitgebreide selectie van projectontwikkelaars is Van Wijnen Dordrecht B.V. door Woonkracht10 uitgekozen voor het ontwikkelen van de woningen. Van Wijnen bouwt en werkt duurzaam tegen een aantrekkelijke prijs.

Twee fasen
Het project bestaat uit twee fasen: de eerste negentien eengezinswoningen komen te staan op de locatie van de oude mavo in Alblasserdam, de veertien eengezinswoningen uit fase twee op de locatie van Gymvereniging KDO. De verdere uitwerking van het woningbouwplan vindt de komende maanden plaats. Naar verwachting start de bouwvoorbereiding van de eerste fase eind 2014.

Foto: Ben Meijering, voorzitter bestuur van Woonkracht10 en Martin de Jong, directeur van Van Wijnen Dordrecht B.V. bezegelen hun samenwerking.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.