Truckerstocht Lions Club Alblasserwaard Souburgh komt er weer aan

08 mei 2012
Truckerstocht Lions Club Alblasserwaard Souburgh komt er weer aan

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 12 mei staat de Alblasserwaard wederom in het teken van de Truckerstocht. Ditmaal is het een bijzondere want het is de 10e keer dat de Truckerstocht wordt georganiseerd.

De Truckerstocht is een indrukwekkend evenement dat als doel heeft 85 verstandelijk beperkten een geweldige dag uit te bezorgen. Voor de organiserende Lions Club Alblasserwaard Souburgh een relatief klein gebaar, voor de Alblasserwaard een leuk evenement, maar voor de deelnemers een enorm groot plezier.

Ruim 70 trucks met als gast de verstandelijk beperkten aan boord maken een rondrit van 65 kilometer door de prachtige Alblasserwaard. Voor de Jubileum-uitvoeringvan dit jaar is met zorg een route uitgestippeld. De dag begint met een feestelijke ontvangst van de deelnemers waarna o het terrein van Maat Transport het startschot zal worden gegeven voor deze 10e editie van de Truckerstocht. Het lange lint van trucks vertrekt om 10.45 uur vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam.

De stoet rijdt de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht, vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer Van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht. Hier wordt gereden via de Baanhoek, Parallelweg, Crayestein, Deltalaan, Stationsweg, Sportlaan en Zwijnskade. Dan door de polder naar Giessen-Oudekerk en Giessenburg. De brug over in Giessenburg en vervolgens wordt de provinciale weg overgestoken richting Hoornaar. De lange stoet rijdt via de Giessen naar Hoornaar en in Hoornaar richting Noordeloos. In Noordeloos steekt men het water over en keert dan direct links (weer terug) over de Nieuwendijk (stukje parallel aan provinciale weg).

Vervolgens gaat het rechtsaf (Gorrissenweg) en linksaf richting Goudriaan (Noordzijde nemen). Bij de provinciale weg slaat men rechtsaf richting Groot-Ammers waar de deelnemers in het Ooievaarsdorp (aankomsttijd 13.35 uur) een lunch wordt aangeboden. Om 13.35 uur is het vertrek naar het eindstation. Via de Lekdijk wordt langs Groot-Ammers, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland gereden naar de finish.

De bloemrijke intocht staat om 14.45 uur gepland in Alblasserdam op het terrein van Maat Transport. 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.