Regenachtige zesde truckerstocht

17 mei 2008

ALBLASSERDAM – Zaterdag 17 mei  werd voor de zesde keer de Truckerstocht door de Alblasserwaard georganiseerd door Lions Club Alblasserwaard Souburgh.

Vanmorgen werd om 10:45 uur op het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg met de tocht gestart. Een lang lint aan vrachtwagens verliet het terrein. Ook dit keer waren alle “bijrijders” (verstandelijk) gehandicapten. Zij hebben de dag van hun leven door mee te mogen rijden in zo’n levensgrote truckcabine.

Onder toeziend oog van vele toeschouwer begon de lange lint van trucks toeterend aan de met zorg uitgestippelde route die van Alblasserdam voerde langs vele plaatsen zoals Papendrecht, Sliedrecht, Giessen-Oudenkerk, Giessenburg, Hoornaar, Noordeloos, Goudriaan en Nieuwpoort. In het prachtige Ooievaarsdorp werd de lunch genuttigd waarna via de Lekdijk langs Groot-Ammers, Streefkerk en Nieuw-Lekkerland de terugtocht naar Alblasserdam werd gereden. Het weer was vandaag jammer genoeg erg regenachtig, maar ondanks dat waren vele toeschouwers langs de route getuige van de blije gezichten van de voortdurend zwaaiende deelnemers. De deelnemers werden door familie en vrienden met bloemen binnengehaald waarna teruggekeken kon worden op een zeer geslaagde Truckerstocht.

De Lions Club Alblasserwaard Souburgh kiest er ook dit jaar voor om de opbrengsten van de sponsorgelden ter beschikking te stellen aan een goed doel. Ditmaal is gekozen voor het Sophia Ronald McDonald Huis te Rotterdam dat een nieuw onderkomen aan het bouwen is. Aan het einde van de dag kreeg de heer Adri van Lit van het Sophia Mc Donaldhuis een cheque van € 7.500,- aangeboden als bijdrage in de realisatie van het nieuwe onderkomen. Foto: Joop Aret

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.