Gemeente laat kapvergunning platanen in stand

29 april 2014 door Hennie van der Zouw
Gemeente laat kapvergunning platanen in stand

ALBLASSERDAM -  De gemeente laat de kapvergunning voor de platanen voor het Trosgebouw in Alblasserdam in stand. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam vandaag besloten. Tegen de vergunning had stichting De Groene Long bezwaar gemaakt. De gemeente kan zich echter niet vinden in de bezwaarpunten en wijst het bezwaar af.
 
Onderbouwing
Bij dit besluit heeft de gemeente alle relevante belangen meegewogen. De vergunning is verleend conform de Bomenverordening. De bomen zijn niet van een beschermde soort. Daarnaast zijn ze gelet op de ligging ten opzichte van de dijk en tussengelegen bebouwing niet beeldbepalend voor het dorp. Bovendien is het technisch zeer ingewikkeld om de bomen te behouden en is het de vraag of de bomen de bouwwerkzaamheden overleven. De gemeente besluit daarom tot handhaving van de vergunning. Met de ontwikkelaar is herplant van twee nieuwe platanen met een omtrek van 70 tot 80 cm afgesproken.
 
Mediation
Naar aanleiding van de behandeling van het bezwaar door de Commissie van Advies voor de Bezwaarschriften heeft de gemeente getracht tot een compromis te komen met de stichting De Groene Long. De gemeente betreurt het dat zij niet heeft ingestemd met het voorstel. De gemeente heeft hierop nieuw advies ingewonnen en besloten de vergunning in stand te laten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.