Rianne van den Berg nieuwe coördinerend gemeentesecretaris veiligheidsregio

16 april 2014 door Frank
Rianne van den Berg nieuwe coördinerend gemeentesecretaris veiligheidsregio

DRECHTSTEDEN - Het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) heeft drs. Rianne van den Berg RA per 1 april 2014 aangewezen als coördinerend gemeentesecretaris. Rianne van den Berg, gemeentesecretaris van de gemeente Alblasserdam, was voorgedragen door de Adviesgroep Gemeentesecretarissen Veiligheid in Zuid-Holland Zuid. Rianne van den Berg was vorig jaar al enkele maanden waarnemend algemeen directeur van de VRZHZ en kent de organisatie goed.

Schakel
De coördinerend gemeentesecretaris vormt een belangrijke schakel tussen de Veiligheidsregio en de gemeentelijke organisaties in Zuid-Holland Zuid. Zo zullen de hulpdiensten hun normale taak uitoefenen tijdens een ramp of incident, maar de gemeente moet op zo’n moment voor de eigen inwoners omschakelen van een dienstverlenende naar een hulpverlenende organisatie. De gemeente doet dat onder meer door het verzorgen van de crisiscommunicatie en het geven van de benodigde ondersteuning aan de inwoners bij bijvoorbeeld evacuatie en opvang.
Onder leiding van de coördinerend gemeentesecretaris worden afspraken gemaakt tussen de gemeenten en de Veiligheidsregio ZHZ over hoe gezamenlijk met een incident of crisis wordt omgegaan. Uitgangspunt is om aan te sluiten bij de behoeften van de inwoners. Om de medewerkers van de gemeenten voor te bereiden op deze taak worden zij daarvoor opgeleid en getraind.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.