Wiggert Pols verrassend winnaar van de Kemper wisselbokaal

15 april 2014
Wiggert Pols verrassend winnaar van de Kemper wisselbokaal

ALBLASSERDAM - Afgelopen zaterdag trok het jaarlijkse Kemperschaaktoernooi bij zowel de senioren als de jeugd 42 deelnemers naar Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. 84 schakers betekent een absoluut record in de 14 jaar dat het toernooi nu georganiseerd wordt door Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam.

In deze 14e editie, waarin wethouder Sjoerd Veerman aan het bord van initiator Wim Roodnat de eerste zet verrichtte, werd nog een record gevestigd: nog niet eerder kende het toernooi zo’n jonge winnaar. Wiggert Pols van Schaakvereniging Krimpen is namelijk nog maar 13 jaar en daarmee jonger dan het toernooi zelf. Hij won 6 van de 7 partijen en wist nummer twee in de ranglijst op weerstandspunten voor te blijven. Naast de wisselbokaal ontving Wiggert uit handen van voorzitter Wim de Koning ook de traditionele Kemperschaaktaart.  

Bij de jeugd werd in vier poules gestreden om vele bekers. Cedric Kerkmeester uit Capelle werd kampioen in poule A. Van de schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam vielen John Brandt, Peter Papai (poule B), Thomas Vink (poule C), Koen de Jongh, Maurits Gortzak, Matthijs van den Bovenkamp en Maud de Jongh (poule A) in de prijzen. Het bijzondere bij het jeugdtoernooi was dat de uitslagen en standen via een beamer op een groot scherm te volgen waren. Sponsor Louis Kemper was zo over dit experiment van jeugdwedstrijdleider Floor Prins te spreken, dat dit concept volgend jaar ook bij de 15e editie van senioren zal worden toegepast.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.