Weer problemen met brug over de Noord

08 april 2014 door Hennie van der Zouw
Weer problemen met brug over de Noord

ALBLASSERDAM / HENDRIK-IDO-Ambacht - De brug over de Noord tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam heeft dinsdagochtend opnieuw last gehad van een storing. Tussen 10.45 uur en 11.30 uur weigerden de slagbomen van de brug omhoog te gaan.

Volgens beheerder Rijkswaterstaat bleven de bomen mogelijk naar beneden omdat het veiligheidssysteem een storing ontdekte. Een monteur heeft de problemen verholpen.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de brug over de Noord. Het afgelopen jaar hebben reizigers om technische redenen meerdere keren onnodig lang voor de brug gestaan. Ook dinsdagmorgen wilde mensen niet langer wachten en gingen onder de slagbomen door.

De brug over de Noord is niet alleen een belangrijke verbinding voor het lokale verkeer tussen beide gemeenten. Het is ook de gevaarlijke stoffenroute voor vrachtverkeer dat niet door de Noordtunnel mag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.