Mooie vierde plaats voor Wiekslag in de Regio-West competitie

24 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Mooie vierde plaats voor Wiekslag in de Regio-West competitie

ALBLASSERDAM - De zwemselectie van Wiekslag heeft zaterdag in Dordrecht een geweldige prestatie neergezet. De door blessures en ziekte getroffen ploeg stond voorafgaand aan deze wedstrijd op de vijfde plaats. Tijdens de wedstrijd klom Wiekslag op naar plaats 4 maar zakte in de voorlaatste estafette weer naar 5. De laatste estafette zou beslissend worden. De deelnemers op de gemengde 8 x 50 vrij werden tweede, in een nieuw clubrecord,  achter de ongenaakbare kampioenen uit Dordrecht. De voorsprong op concurrent de Duck uit Brielle was groot genoeg om de historische vierde plaats van vorig jaar te evenaren.

Odin Kruithof kan weer een startbewijs voor de NJJK afhalen en wel op de 100 school. Zilveren medailles werden gewonnen door Cheyenne Visser op de 50 rug die op een haar na een limiet voor het NJJK misliep, Thomas Verhoeven en Romy de Laat beiden op de 100 vlinder en de estafetteteams bij de senioren.  Cheyenne Visser zwom tevens naar het brons op de 100 school.

Ook in deze wedstrijd regende het weer persoonlijke records. Wendy te Wolde zwom het record van de dag.  Ze verbeterde haar tijd op de 200 wissel met liefst 24,17 seconden. Alex van den Berg verpulverde zijn lange baan tijd op de 100 vrij met 11,71 seconden en Jeroen Mulder was 10,56 seconden sneller op de 50 rug. Joyce Lodder zwom bijna 9 seconden sneller op de 200 wissel en Michelle Soeteman 5,5 seconden op de 100 vrij. Op de 50 vrij zwom Tom Romeijn 5,22 seconden sneller en Sofia de Graaf op de 100 vrij 5,12 seconden. Mike Kouwenhoven zwom de 100 vlinder 2,68 seconden sneller en Jorrit de Vries was 2,39 seconden sneller op de 100 vrij.

Ryan de Laat zwom 2,38 seconden sneller op de 50 school en Odin Kruithof 1,5 seconde op de 100 vrij. Wesley Scheepbouwer was 0,94seconde sneller op de 100 school en zijn zusje Isabel 0,85 seconde op de 50 rug. 0,71 seconde sneller zwom Raphaël Booiman op de 200 wissel. Deveny Elkhuizen was 0,65 seconde sneller op de 50 school.  De jongste Wiekslagdeelnemer was Timo Huizer. Hij zwom een nieuw pr op de 50 vrij en een uitstekende nieuwe tijd op de 200 wissel.

Er breekt nu even een relatief rustige maand aan met maar weinig wedstrijden. De maand mei wordt weer druk met onder andere de regio kampioenschappen lange baan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.