SGP fractie brengt met Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf werkbezoek aan Oceanco

03 februari 2014
SGP fractie brengt met Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf werkbezoek aan Oceanco

ALBLASSERDAM - SGP Alblasserdam maakt zich sterk voor ondernemend Alblasserdam, en brengt een werkbezoek aan Oceanco.

Op vrijdag 31 januari 2014 heeft SGP Alblasserdam met Tweede Kamerlid prof.dr. Elbert Dijkgraaf een werkbezoek gebracht aan Oceanco Yachtbuilding. Zij hebben zich door Oceanco laten informeren en zijn in gesprek geweest over de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, het onderwijs, de scheepsbouwsector en de economische positie van grote ondernemingen.

Aan het begin van de avond hebben een aantal Alblasserdamse SGP’ers en Elbert Dijkgraaf met circa twintig lokale ondernemers gesproken.  Lijsttrekker Peter Verheij: “Alblasserdam is getekend door industrie en ondernemen. Ook nu bestaat Alblasserdam qua grondgebied voor ongeveer de helft uit bedrijven. Ondernemers timmeren in Alblasserdam nog steeds aan de weg. SGP Alblasserdam wil voor ondernemers klaarstaan, hen ondersteunen en faciliteren. Daarom is het belangrijk ons met regelmaat goed te laten informeren over actuele ontwikkelingen en het gesprek aan te gaan met zowel kleine als grote ondernemers in ons dorp. Dit gesprek levert informatie op over wat goed gaat en wat beter kan, zowel in Den Haag als in Alblasserdam”.

Lijsttrekker Peter Verheij heeft tijdens het Politiek Café van de Ondernemerskring Alblasserdam benadrukt graag in samenwerking met de ondernemers tot een ondernemersagenda voor de komende 4 jaar te willen komen waarbij gemeente en ondernemers gezamenlijk werken aan een ondernemend en ondernemersvriendelijk Alblasserdam. Peter Verheij lanceerde hierbij het idee om ook de lokale ondernemers, binnen de wet- en regelgeving, meer de kans te bieden opdrachten van de gemeente te verwerven. Dit zou kunnen worden gedaan door alle opdrachten, ook onder de aanbestedingsgrenzen publiek te maken en alle ondernemers de gelegenheid te geven een aanbieding te doen. Concurrentie en stimulering van lokale economie gaan zo hand in hand.

Speerpunten

De SGP heeft zes speerpunten geformuleerd waar zij zich sterk voor maakt. Bij ieder van de speerpunten zijn concrete acties geformuleerd. De acties die de SGP formuleert, zijn mede ontleend aan de inventarisatie van ideeën onder Alblasserdammers en een toets van voorstellen door middel van een enquête op recente markten zoals het Havenfestival.
 
- Bestuur in vertrouwde handen
- Optimale samenwerking met inwoners
- Een aantrekkelijke gemeente
- Een sociale gemeenschap
- Een leefbaar en veilig dorp
- Een gezond huishoudboekje
 
Videoboodschap en programma
SGP Alblasserdam presenteert haar plannen voor 2014-2018 mede door middel van videoboodschappen van Lijsttrekker Peter Verheij. U kunt deze hieronder bekijken. Het complete verkiezingsprogramma treft u hier aan. Meer informatie over SGP Alblasserdam zoals de kandidatenlijst kunt u vinden op www.sgpalblasserdam.nl
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.