Stortvloed van Persoonlijke Records bij Miniorenwedstrijden in Dordrecht

18 maart 2014 door Hennie van der Zouw

ALBLASSERDAM / DORDRECHT -  Zaterdag 15 maart stond in Dordrecht de vierde minioren wedstrijd van het seizoen op het programma. In deze serie van 5 wedstrijden konden de minioren zich plaatsen voor het finaleweekend in juni. Deze finale wordt gezwommen in het 10 banenbad van Alphen aan de Rijn.

De wedstrijd in Dordrecht stond bol van de diskwalificaties en ook Wiekslag ontsprong de dans niet.

Gelukkig werd er ook goed gezwommen getuige de vele persoonlijke records. Rose-Anna Vliegenthart zwom het pr record van de dag door de 100 school 17,15 seconden sneller dan ooit. Wouter Brunenberg zwom zijn 100 vrij 14,35 seconden sneller en Timo Huizer was 11,18 seconden sneller op de 100 rug. De 200 wissel zwom Wesley Scheepbouwer 7,76 seconden sneller en Susanna Hammerstein tikte na de 100 vrij 7,64 seconden sneller aan.  Odin Kruithof verbeterde zich 4,61 seconden op de 200 wissel en Joyce Lodder deed dit met 4,48 seconden op de 100 school. Isabel  Scheepbouwer was 3,77 seconden sneller op de 100 rug Jens Schout 3,55 seconden op de 100 vrij.

Daan Kouwenhoven zwom de 100 rug 3,09 seconden sneller en Thierry den Ouden op dezelfde afstand 2,06 seconden. Kristian Hammerstein Zwom de 50 vrij 2,04 seconden sneller en Ruben Hartog de 100 vrij 1,81 seconde.  Suzanne Brunenberg was 1,63 seconde sneller op de 50 vlinder. Op de 100 school zwom Wendy ten Wolde 0,87 seconde sneller. Raphaël Booiman was 0,56 sneller op de 100 vrij.  De laatste wedstrijd van deze reeks wordt op 5 april gezwommen in Zwijndrecht.

Zondag stond er in Eindhoven een limietwedstrijd op de lange baan op het programma. Wiekslag was aanwezig met 7 deelnemers. De omstandigheden en de wedstrijdduur, bijna 6 uur, waren de oorzaak van de matige prestaties. Deze wedstrijd zal bij de deelnemers van Wiekslag niet meer op de agenda komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.