Thomas Verhoeven en Romy de Laat zwemmen naar eremetaal bij 'Talentcup'

03 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Thomas Verhoeven en Romy de Laat zwemmen naar eremetaal bij 'Talentcup'

ALBLASSERDAM - Zondag stond in Amsterdam de talentcup op het programma. Een topwedstrijd met 497 deelnemers en een paar honderd toeschouwers.

De snelste  8  deelnemers op de 100 nummers bij de junioren en de jeugd plaatsten zich voor de halve finale die 50 meter  was.  De 3 snelste uit die halve finales kregen een kleine 2 minuten rust alvorens al weer te starten in de finale. Thomas Verhoeven won zijn halve finale op de 50 vrij en zwom in zijn finale naar goud.

Romy de Laat tikte in haar halve finale op de 50 vrij  als derde aan en in haar finale behaalde zij brons. Thomas kwam ook uit op de 50 vrij en 100 vlinder en was daar niet tevreden over. Romy zwom de 50 vrij en  200 vrij en was vooral ontevreden na de 200 vrij. Cheyenne Visser kwam uit op de 50 en 100 vrij en de 200 rug. De vrije slag ging naar tevredenheid, maar de 200 rug ging de mist in.

3 meisjes minioren wisten zich voor het eerst te plaatsen voor zo’n groot evenement. Celina Brandt zwom mooie pr’s op de 100 rug en 100 vlinder. Joyce Lodder zwom een mooi pr op de 100 vlinder en een nette tijd op de 100 rug. Wendy ten Wolde zwom naar een prima nieuwe tijd op de 100 school en kwam op de 100 rug niet in haar ritme.

Zaterdag stond in Dordrecht de 4e ronde van de regio west competitie op het programma.  Odin Kruithof kon 2 starbewijzen voor het NJJK toevoegen door binnen de limiet te zwemmen op de 200 vrij en 200 rug.  Het pr record van de dag kwam op naam van Joyce Lodder. Zij zwom op de 100 vlinder liefst 30,97 seconde van haar oude tijd af. Thierry den Ouden was op dezelfde afstand 18,51 sec. sneller en Celina Brandt 15. Isabel Scheepbouwer was 13,58 sec. sneller en Wendy ten Wolde 11,88 sec. Raphaël Booiman was 8,98 sec. sneller. Andere uitschieters in deze wedstrijd waren Michelle Soeteman en Wesley Scheepbouwer op de 200 rug en Tom Romeijn op de 100 vrij.

Zaterdag staat in Sliedrecht al weer de laatste wedstrijd van de KNZB competitie op de rol. Er kan daar zonder zorgen worden aangetreden aangezien Wiekslag veilig in de middenmoot bivakkeert.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.