Hoogste punt zwembacht Alblasserdam bereikt

27 februari 2014 door Frank
Hoogste punt zwembacht Alblasserdam bereikt

ALBLASSERDAM -  Het hoogste punt van het nieuwe zwembad in Alblasserdam is bereikt. De gemeente vierde dit met de bouwers en sportcentrum Blokweer op donderdag 27 februari om 15.00 uur op de bouwlocatie. 

Pannenbier
Volgens traditie schonk de opdrachtgever bij deze gelegenheid bier aan de bouwvakkers, het zogenaamde ‘pannenbier’. Omdat de viering midden op de dag plaatsvindt, zal wethouder Sjoerd J. Veerman (ruimtelijke ordening en sport) na een korte toespraak in plaats van bier een versnapering aan de bouwvakkers serveren. 

Voorspoedige bouw
De eerste paal van het nieuwe bad ging in oktober 2013 de grond in. Nu, vier maanden later, kan het hoogste punt al worden gevierd. Wethouder Veerman: “De bouw ligt goed op schema, dankzij het ontbreken van een echte winter. Ook de innovatieve bouw van het 2521-bad, waarbij veel prefab onderdelen ter plekke worden aangebracht, maakt dat de bouw voorspoedig verloopt en binnen het budget blijft. Als de bouw volgens planning blijft verlopen, kan het bad mogelijk zelfs al in september worden opgeleverd en geopend!”.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.