Alblasserdam wil vrijliggend fietspad naar Papendrecht

26 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Alblasserdam wil vrijliggend fietspad naar Papendrecht

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Alblasserdam wil een vrijliggend fietspad naar Papendrecht aanleggen. Op 11 februari 2014 hebben burgemeester en wethouders ingestemd met het voorlopig ontwerp. De route loopt langs de Kabelbaan, Staalindustrieweg en Hoogendijk en sluit aan de ene kant aan op het fietspad Dijklint en aan de andere kant op het fietspad langs de Edisonweg.
 
“De Hoogendijk is een drukke route voor scholieren en gaat dwars door ons bedrijventerrein heen. Ik ben daarom erg content met de mogelijkheid om extra veiligheid te bieden aan de fietsers door een vrijliggend fietspad te realiseren”, aldus wethouder Verheij.

De aanleg van een vrijliggende fietsverbinding naar Papendrecht is onderdeel van het project ‘Fiets filevrij!’ van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Doel van dit project is om automobilisten die op fietsbare afstand (tot 15 km) wonen te stimuleren de fiets te pakken naar het werk. In de regio Drechtsteden wordt vanuit dit project gewerkt aan de aanleg van de Beneden Merwederoute: een fietssnelverbinding met als doel het verhogen van de fietsveiligheid, het bieden van voldoende alternatieve routes en het verminderen van files.

Ontwerp
Voor het maken van het voorlopig ontwerp van de vrijliggende fietsverbinding tussen Alblasserdam en Papendrecht heeft de provincie Zuid-Holland subsidie verstrekt. Het voorlopig ontwerp bestaat uit vier delen. Voor het vervolg wordt eerst één deel verder uitgewerkt. Het gaat om het gedeelte van de kruising De Helling/Staalindustrieweg tot aan de afslag naar bedrijventerrein Nieuwland Parc. Voor dit gedeelte wordt bij de provincie opnieuw subsidie aangevraagd. Met de subsidie kan het fietspad in 2015 worden aangelegd en maakt de gemeente zelf geen kosten voor dit traject. De gemeenteraad neemt hierover een besluit na toekenning van de subsidie.
 
Het voorlopig ontwerp van de fietsroute is te bekijken op de gemeentelijke website www.alblasserdam.nl (zoek op fietsverbinding). Omwonenden en omliggende bedrijven zijn door de gemeente geïnformeerd.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.