Ook in Alblasserdam steekt de lente de kop op

26 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Ook in Alblasserdam steekt de lente de kop op

ALBLASSERDAM - De Olympische Winterspelen zijn voorbij. Mag het van u nu ook wel gelijk lente worden?

Welnu, het lijkt wel of de natuur dat ook dacht, want in de tuin waar op de laatste dag van de Winterspelen nog geen krokusje te zien was, leek het wel of de natuur ook dacht: 'Winterspelen voorbij, winter voorbij', en de volgende dag staken de krokusjes hun kopje boven de grond.

We hebben dit jaar wel een bijzonder zachte winter gehad. Bronnen vertellen ons zelfs dat het de zachtste winter van de afgelopen driehonderd jaar zal zijn. 

En nu, zo eind februari, we hebben op deze dagen wel eens van een Elfstedentocht met Evert van Bentum kunnen genieten, hoeft het van mij ook niet meer. Laat nu de lente maar komen. Dan kunnen we tenminste weer uitgebreid van het zonnetje gaan genieten.

Foto's en tekst: Hennie van der Zouw.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.