Werkzaamheden Dijklint start op 14 november

12 november 2012
Werkzaamheden Dijklint start op 14 november

ALBLASSERDAM - Woensdag 14 november 2012 start aannemer KWS Infra bv uit Zwijndrecht in opdracht van de gemeente Alblasserdam met werkzaamheden aan het Dijklint (Oost en West Kinderdijk). Er worden op diverse locaties op de Oost en West Kinderdijk overrijdbare middengeleiders en lichte plateaus aangebracht om fietsers en voetgangers veiliger van en naar het fietspad te leiden. Als alles volgens planning loopt, zijn de werkzaamheden nog voor de kerst klaar.
 
Na aanleg van het fietspad langs het Dijklint is onderzocht welke maatregelen er nog meer genomen konden worden om het voor de fietsers nog veiliger te maken. Dit heeft geleid tot een pakket van aanvullende maatregelen, die nu worden uitgevoerd.
 
Verkeersmaatregelen
Het werk gebeurt gefaseerd waardoor verkeershinder op het Dijklint kan ontstaan. Zowel de Oost- als de West-Kinderdijk blijft open voor het verkeer. Nabij het Zwarte Paard zal tijdelijk eenrichtingverkeer worden ingesteld. Het verkeer vanuit Kinderdijk zal via het Zwarte Paard, Rijnstraat, Van Hogendorpweg en Blokweerweg naar de A15 worden geleid. De ontsluiting van de Touwbaan vindt plaats via de Willem Dreeshof. De klappaal wordt hiervoor neergelaten. De Molenkade, Pijlstoep en de ontsluiting van Jonker zal gefaseerd worden uitgevoerd waardoor de percelen bereikbaar blijven.
 
Rustig en veiliger Dijklint                            
Een rustiger en veiliger Dijklint is één van de speerpunten van dit college. Door het vrijliggende fietspad en de aanvullende maatregelen die nu uitgevoerd worden is de veiligheid voor fietsers aanzienlijk verbeterd. De komende tijd gaat de gemeente ook in nauwe samenwerking met bewoners en belanghebbenden werken aan de weginrichting van het Dijklint. Naar verwachting wordt het inrichtingsplan Dijklint in maart 2013 jaar aangeboden aan de gemeenteraad.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.