Irene Versluis & Friends geven concert in Dordts cafe 'De Vreemde Eend'

04 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Irene Versluis & Friends geven concert in Dordts cafe 'De Vreemde Eend'

ALBLASSERDAM / DORDRECHT - Iedere vrijdagavond verzorgt ToBe Cultuurcentrum de muzikale programmering onder de titel “ToBe gaat Vreemd” in Café 'De Vreemde Eend' aan het Bagijnhof in Dordrecht. Talentvolle leerlingen en cursisten van ToBe, maar ook gastmusici treden dan op in een akoestische set met muziek die uiteenloopt van pop, folk, blues en singer-songwriter tot licht klassiek, jazz en wereldmuziek.

Vrijdagavond 7 februari is het een speciale avond in cafe 'De Vreemde Eend'. De uit Alblasserdam afkomstige singer-songwriter Irene Versluis verzorgt dan een optreden. In een eigen persbericht schrijft 'de vreemde Eend' het volgende over deze avond:

"Onze huismuzikant Silvio Blom verzorgt de intro en daarna is de beurt aan Irene Versluis & Friends. Niet te sturen en gebaseerd op het leven. Dat is waar haar liedjes over gaan. Met een blik vooruit, om de mooie momenten in de muziek te kunnen omarmen. Vrijheid, welke vraagt om het doorbreken van grenzen en altijd op zoek te zijn naar het ultieme. Emotie en “intensheid”. Puur en eigen."

"Samen met Henk Bronkhorst en Lisette Versluis geeft Irene een vertaling aan haar nummers. Bij voorkeur akoestisch en in een relaxte setting. Irene Versluis woont in Alblasserdam. Van jongs af aan staat muziek centraal in haar leven. In haar jonge jaren heeft zij zangles genoten bij Ilona de Kievit en Margaret de Swart. Toch kreeg de interesse in de popmuziek de overhand, maar is het de aantrekkingskracht van de minder commerciële kant die op dit moment de voorkeur van Irene heeft bepaald".

“Pas toen ik de “Best of cd Can’t You Hear Me Callin’” hoorde, ontdekte ik de Bluegrass en de country muziek. Door het nummer “Tortured, Tangled Hearts” van de Dixie Chicks, was het hek van de dam.” Aldus Irene Versluis. 

Toch kon ze toentertijd in de Alblasserwaard maar weinig muzikanten vinden die haar passie deelden. Pas in 2012 heeft ze Henk Bronkhorst leren kennen bij een concert van de Hacken Saw Boys. “Een aantal weken na dat concert trok ik de stoute schoenen aan en ben ik naar Henk toegegaan. Ik heb bij hem in de woonkamer gespeeld en daar is Irene & Friends ontstaan“. Vertelt Irene Versluis verder. 

"Henk Bronkhorst is in Gorinchem begonnen in een popformatie genaamd Joe Service Station. Daarna was hij jarenlang trouwe bezoeker van de open podium sessies in ‘t Oude Pothuys aan de Oudegracht in Utrecht, waar hij pas echt bekend raakte met de Bluegrass. Sinds die tijd is zijn interesse in muziek steeds breder geworden en is hij, naast de Bluegrass, de mandoline gaan ontdekken als multifunctioneel instrument voor alle muziekstijlen".

"Na de eerste ontmoeting met Irene in de woonkamer kwam daar een tot dan toe nog niet door hem ontdekte stijl bij: die van de singer- songwriter. De muziek van Irene dwong hem terug te keren naar de basis: het laten samensmelten van zang, tekst en begeleiding. Zowel bij Irene als bij Lisette Versluis, is muziek dus met de paplepel ingegoten. Invloeden vanuit de singer-songwriter hoek hebben ervoor gezorgd dat zus lief ook geïnteresseerd is geraakt in deze pure muziekstijl. Niets is mooier dan het maken van muziek met mensen van wie je houdt". Aldus 'de vreemde Eend'.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.