10 regionale sprintkampioenen Wiekslag

09 december 2013 door Hennie van der Zouw
10 regionale sprintkampioenen Wiekslag

ALBLASSERDAM / DORDRECHT - Het was weer een druk zwemweekend voor Wiekslag. Zaterdag stond de derde ronde van de regio west competitie op het programma in Dordrecht en zondag de regio west sprintkampioenschappen korte baan in Den Haag.

10 gouden, 2 zilveren, 1x brons, clubrecords en  vele pr’s was de oogst voor de 8 deelnemers aan de regio west kampioenschappen sprint op de korte baan.  Deze regio behelst bijna geheel Zuid Holland. Thomas Verhoeven won goud op de 50 vlinder in 23.99 sec  en een clubrecord. De 50 vlinder ging in 25.81 sec en naast goud goed voor clubrecords onder de 16,18 en senioren. Na tussendoor met een zilveren medaille en clubrecord op de 50 rug greep hij ook de macht op de 50 school in 29.79 sec en weer 3 clubrecords. Cheyenne Visser won goud op de 50 rug en haar 31.84 sec was goed voor een pr. De 50 vrij ging in 27.90 sec, goed voor goud en pr. Ook op de 50 school was het goud voor Cheyenne en de 36.34 sec was een pr.

Romy de Laat won goud op de 50 vlinder en 50 vrij. Op de 50 rug werd ze tweede in 31.95 sec eb dat was goed voor een clubrecord bij de meisjes onder de 14. Rens Julicher won goud op de 50 vrij in 26.07 sec en een pr. De 50 rug ging in 30.62 sec en was ook goed voor goud. Op de 50 vlinder werd hij nipt vierde maar zijn tijd van 29.56 sec was wel een pr. Odin Kruithof won brons op de 50 school in 36.81 sec en pr. Odin verbeterde zich ook op de 50 rug en vlinder.

Jorrit de Vries won geen medailles maar verbeterde zich op alle afstanden. Vooral zijn 50 rug ging goed want daar verbeterde hij zich met 1.84 sec. Mike Kouwenhoven zwom 3 persoonlijke records. De 50 vlinder ging met 29.29 sec voor het eerst onder de 30 seconde en op de 50 vrij ging hij in 25.81 sec voor het eerst onder de 26.  Ryan de Laat zwom twee persoonlijke records waarvan de 50 vlinder 2.53sec sneller ging.  Een topmiddag voor Wiekslag in Den Haag die hopelijk volgend weekend in Amsterdam zijn vervolg krijgt.

In Dordrecht werd er gezwommen door de 8 sterkste verenigingen van de regio west. Terwijl iedereen nog de focus heeft op de korte baan was dit de eerste lange baan wedstrijd. Wiekslag had het ondanks de 33 persoonlijke records , 5 gouden en 4 zilveren medailles zwaar.

Thomas Verhoeven, Mike Kouwenhoven, Odin Kruithof en Rens Julicher wonnen de 4 x 50 wisselslagestafette bij de jeugd. De 2.02.58 was goed voor een nieuw clubrecord. De meisjes jeugd werd tweede. Thomas Verhoeven won goud met pr op de 50 rug en zilver met pr op de 200 school. Romy de Laat won goud op de 100 vlinder en werd op de 100 rug tweede met een nieuw pr. Die 100 rug werd gewonnen door Cheyenne Visser en op de 50 rug kreeg ze het zilver omgehangen. Rens Julicher was de snelste op de 100 rug bij de junioren.

De jeugd, junioren en minioren grossierden in persoonlijke records. Uitschieters waren  Michelle Soeteman met het pr record van de dag, Odin Kruithof en Thomas Verhoeven. Volgend weekend is het weer een druk weekend. Een aantal zwemmers en zwemsters gaat 2 dagen naar de Martinez cup in Amsterdam. Daar gaat men voor toptijden. De junioren en minioren zwemmen in Zwijndrecht de regio minioren wedstrijd.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.