Odin Kruithof zwemt NJK limiet

02 december 2013 door Hennie van der Zouw
Odin Kruithof zwemt NJK limiet

ALBLASSERDAM - Zaterdag stonden er maar liefst 2 wedstrijden op het programma voor Wiekslag. Een kleine groep junioren en jeugd zwom in Barendrecht  en was al op weg naar huis toen de overige zwemmers in Rotterdam nog te water moesten.

Odin Kruithof ging naar Rotterdam met als doel een NJK limiet te halen. Zijn missie was geslaagd want op de 50 vrij zwom hij 0.28.75 en verdiende een startbewijs bij de junioren 2. In Barendrecht ging Ryan de Laat ook op jacht naar de limiet op de 50 vrij bij de junioren 1. Zijn tijd van 0.30.58 was goed voor een pr maar nog 0.25 te langzaam.  Odin Kruithof, Robbert Donk, Naomi Julicher en Nikita Herwig zwommen met 1.52.71 een nieuw clubrecord op de 4 x 50 vrij mix. Thomas Verhoeven zwom op de 50 school een nieuw clubrecord in 0.30.95 bij de jongens onder de 16 en 18 jaar.

Het pr record van de dag kwam op naam van Kristian Hammerstein. Op de 25 vrij verbeterde hij zich met 7.15 sec. Hij werd op de voet gevolgd door Rinse Franken die 7.03 sec. sneller was op de 50 vrij en Joyce Lodder die op de 100 rug 6.23 sec sneller aantikte dan ooit. Rose-Anna Vliegenthart was 6.06 sec. sneller op de 100 rug en haar zusje Eva verbeterde zich 5,49 sec. op de 50 vrij.  Op de 100 rug sneuvelden veel persoonlijke records. Wendy ten Wolde, Celina Brandt, Susanna Hammerstein, Isabel Scheepbouwer en Fenna Herwig zwommen deze afstand sneller dan ooit.

Colin Atkari was 3.70 sec. sneller op de 50 vrij en op dezelfde afstand was Timo Huizer 2.50 sec. sneller. Wesley Scheepbouwer verbeterde zijn tijd op de 200 wissel met 3,37 sec.  Nikita Herwig  dook op de 100 vrij met een verbetering van 1.36 sec. voor het eerst onder de 1.10. min. Benjamin Suzanne Brunenberg zwom persoonlijke records op de 25 vrij en 25 school. Naomi Julicher zwom naar een nieuw pr. op de 100 school. Geen pr maar wel een medaille was er voor Raphaël Booiman,  Wouter Brunenberg en Thierry den Ouden

In Barendrecht zwom Michelle Soeteman 3.47 sec. sneller op de 50 vrij. Jeroen Mulder was 2.63 sec. sneller op de 100 wissel. Jorrit de Vries was 0.81 sec. sneller op de 50 vlinder en David Kroon verbeterde zich 0.80 sec. op de 100 vrij.

De 9 deelnemers in Barendrecht zwommen naar 5x goud, 4x zilver, 3x brons en 7 persoonlijke records. De 23 deelnemers in Rotterdam behaalden 13x goud, 9x zilver, 4x brons en 31 persoonlijke records.

Volgend weekend staan er 2 wedstrijden op het programma. Zaterdag de derde ronde van de regio west competitie in Dordrecht  waar Wiekslag in ieder geval plaats 4 gaat verdedigen. Zondag reist een groep af naar Den Haag voor de regio west sprint.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.