Wiekslagtrainer Robbert Donk tevreden over NK

04 november 2013 door Hennie van der Zouw
Wiekslagtrainer Robbert Donk tevreden over NK

ALBLASSERDAM / DORDRECHT- In Dordrecht werden vanaf vrijdag de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen op de korte baan gehouden. Vrijdag kwamen 4 Wiekslaggers aan de start. Johnno Peters, die door school en stage minder traint, zwom met 25,34 sec. enkele tienden boven zijn pr. en werd 49e. Thomas Verhoeven werd op deze afstand met een tijd van 24,21 sec en dik pr 4e bij zijn eigen leeftijd, 12e bij de jeugd en 35e all-in. Cheyenne Visser zwom met 27,96 sec. voor het eerst onder de 28.

Haar tijd was goed voor plaats 16 bij haar eigen leeftijd, 22e bij de jeugd en 62e all-in. 6 minuten na haar finish kwam ze al weer aan de start op de 200 wissel. De eerste 100 meter ging goed en daarna ging het licht langzaam uit. Haar tijd van  2,39,10 was goed voor de 17e plaats bij haar eigen leeftijd, 28e bij de jeugd en 48e all-in. Romy de Laat zwom ook de 50 vrij en dook ook voor het eerst onder de 28. Met 27,69 werd zij 4e van haar leeftijd, 14e bij de jeugd en 48e all-in.

Op zaterdag kwam alleen Romy aan de start. Haar eerste afstand was de 100 vlinder. Romy was zenuwachtig en dat was in haar race te zien. Met 1.09.15 zwom ze 1 seconde boven haar pr. Ze werd bij haar eigen leeftijd 5e, bij de jeugd 12e en 24e all-in. Haar tweede afstand was de 200 vrij. Deze afstand zwom ze wel goed. Ondanks twee mindere banen zwom ze 0,86 sec sneller dan haar oude tijd. De 2,13,39 was tussen haar leeftijdsgenoten goed voor plaats 9, bij de jeugd plaats 26 en 61 all-in.

De laatste dag kwamen Thomas, Cheyenne en Romy aan de start. Thomas startte op de 50 vlinder en verbeterde zich met 0,50 sec. tot 26,16. Met deze tijd werd Thomas vierde bij zijn eigen leeftijd, 7e bij de jeugd en 19e all-in. Thomas kwam ook uit op de 100 vrij. Thomas opende zijn race iets te langzaam maar wist zich toch flink te verbeteren. Zijn tijd van 53,74 was een verbetering van 1,02 sec. Dit resulteerde in plaats 8 tussen zijn leeftijdsgenoten, 15e bij de jeugd en 33e all-in. Cheyenne zwom de 100 vrij en had als doel de magische minuut doorbreken. De van een blessure terugkerende zwemster ontbeerde in het tweede deel van de race de kracht om haar doel te bereiken.

Haar eindtijd was 1,01,80 en dit was goed voor plaats 29 bij haar leeftijd, 43e bij de jeugd en 98e all-in. Romy zwom de 50 vlinder. Met 30,06 zwom ze net boven haar pr. Deze tijd leverde haar een 3e plaats op bij haar eigen leeftijd, 8e bij de jeugd en 16e all-in. Romy wilde op de 100 vrij ook de magische grens doorbreken. Na een ietwat zwakke opening wist ze de laatste 50 meter goed door te trekken en ze tikte aan na 59, 83 sec. Goed voor plaats 4 bij haar leeftijd, 12e bij de jeugd en 55e all-in.

Trainer Robbert Donk kan met een tevreden gevoel terugkijken op het NK. De tijden van zijn deelnemers waren prima maar aan de technische kant valt er nog genoeg te verbeteren.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.