Elthetokerk en Irenekerk in Ridderkerk onderzoeken mogelijkheden lichte samenwerking

21 augustus 2013 door Hennie van der Zouw
Elthetokerk en Irenekerk in Ridderkerk onderzoeken mogelijkheden lichte samenwerking

ALBLASSERDAM - In het vandaag, 21 augustus verschenen kerkblad van de Elthetokerk stond een bericht over eventuele samenwerking met de Irenekerk in Ridderkerk.

Kort samengevat komt het bericht hier op neer: "In verband met de kerkelijke organisatie, de financiele mogelijkheden en een eventuele predikantvacature, zijn de dagelijkse besturen van de Elthetokerk en de Irenekerk in Ridderkerk voorzichtig aftastende besprekingen begonnen over een lichte vorm van samenwerking met behoud van zelfstandigheid van beide kerkelijke gemeenten".

"De volgende stap voor beide besturen is nu een afspraak met de Classisadviseur van de PKN, over deze mogelijke lichte samenwerking".

"Maar in afwachting van verdere besprekingen, mag zeker geconcludeerd worden dat er nog heel wat water door de Noord zal stromen voordat er eventueel verdere stappen gezet gaan worden in deze samenwerking, en daarover hebben de leden van de beide kerken natuurlijk ook nog inspraak".

"Uitgangspunt in al deze aftastende en onderzoekende besprekingen is dat de Elthetogemeente als zelfstandige gemeente wil blijven bestaan".

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.