Starten met muziekles? Bij Excelsior kan dat

17 augustus 2013 door Ad van Herk
Starten met muziekles? Bij Excelsior kan dat

ALBLASSERDAM - Heb jij zin om een muziekinstrument te leren bespelen? Of bent u al wat ouder en heeft u er altijd van gedroomd om in een orkest mee te spelen? Muziekvereniging Excelsior start weer op 4 september met de individuele lessen. 

Bij Excelsior is het mogelijk om de volgende instrumenten te bespelen: slagwerk, de houten blaasinstrumenten zoals fagot, klarinet, hobo maar ook saxofoon, dwarsfluit én de koperinstrumenten zoals trompet, bas, hoorn, bariton, euphonium en trombone. 
 
Op maandag 26 augustus en 2 september kan er om 19.00 uur worden ingeschreven op de oefenlokatie in de Elthetokerk, Blokweerweg 22 te Alblasserdam. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 078 691 58 11 (Marianne van Erk) of kijken op www.excelsioralblasserdam. 
 
De muziekvereniging stelt de instrumenten en de bladmuziek ter beschikking. Muziekvereniging Excelsior maakt gebruik van de lesmethode waarbij naast het normale studeren veel aandacht wordt besteed aan het gezamenlijk oefenen en vanaf het eerste begin samenspelen. Het is gezelliger en het leidt ertoe, dat er al in een vroeg stadium stukjes kunnen worden gespeeld. Docenten met conservatorium opleiding geven de lessen en leiden de leerlingen op voor het muziekdiploma A, B, C en D. De lessen worden gegeven op de woensdagmiddag en –avond. De tijden zijn in overleg vast te stellen. 
 
Samen muziek maken is natuurlijk heel erg leuk en muziekvereniging ”Excelsior” is een bloeiende vereniging met veel jongeren. Maar ook ouderen worden nadrukkelijk uitgenodigd om te komen kijken. Na enige tijd oefenen is het vrij snel mogelijk eenvoudige melodieën te spelen. Van de jeugdige muzikanten wordt verwacht dat ze in het Opstaporkestje ervaring opdoen om later mee te spelen in het Beginnersorkest. Hierin spelen zo’n 25 voornamelijk jongere beginners. Maar ook hier geldt dat er altijd ouderen van diverse leeftijden op hun eigen niveau meespelen. Het hoofddoel is natuurlijk het meespelen in de Harmonie. Tijdens de inschrijf-avond kunt u natuurlijk ook even blijven luisteren naar de wekelijkse repetitie van de orkesten. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.