Alblasserdam A1 promoveert naar hoofdklasse

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Alblasserdam A1 promoveert naar hoofdklasse

ALBLASSERDAM - Het A-elftal van voetbalvereniging Alblasserdam is via de nacompetitie gepromoveerd naar de hoofdklasse. Op de finaledag bij voetbalvereniging Sliedrecht werd gelijkgespeeld tegen Hardinxveld A1 en gewonnen van TSV Gudok A1. Dit bleek voldoende om promotie af te dwingen.

“Dit is heel goed voor de vereniging”, zei Alblasserdam A1-trainer Hugo Boel. “Zowel de A1 als de B1 zijn in het volgende seizoen in de hoofdklasse actief.” Hij zag zijn team in het eerste duel met 0-0 gelijkspelen tegen Hardinxveld A1. De volgende tegenstander, TSV Gudok, won in de tussentijd wel van dit team, waarna de Damdorpers bij winst verzekerd waren van promotie. “Het was heel spannend natuurlijk, maar tien minuten voor tijd viel de verlossende en beslissende 2-1 binnen.”

Fantastisch gepresteerd
Naar goed gebruik werd de oefenmeester de sloot in gejonast. “Ach, ik had voor de zekerheid een extra setje kleding bij me”, lachte de ex-hoofdtrainer van ondermeer Streefkerk en Papendrecht. “De intentie was dit jaar om ons te handhaven in de eerste klasse, maar het klikte geweldig in het team en met name voor de winterstop werd er fantastisch gepresteerd. Daarna kregen we te maken met blessures en raakten een speler kwijt aan het eerste elftal waardoor de prestaties wisselend waren en we uiteindelijk dankzij een derde plek de nacompetitie inrolden.”

Voor Boel was dit het laatste kunstje als trainer. “Ik blijf echter wel verbonden aan de club. In samenwerking met anderen gaan we individuele trainingen in plannen om onder andere een betere aansluiting naar de senioren te bewerkstelligen.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Dam
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.