Boomklimkampioenschappen bij 't Lammetjeswiel

22 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Boomklimkampioenschappen bij 't Lammetjeswiel

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni a.s. vindt in Alblasserdam de 17e editie van de nationale klimkampioenschappen voor boomverzorgers plaats. Tijdens de wedstrijden strijden boomverzorgers uit het binnen- en buitenland voor de nationale titel. De wedstrijden vinden plaats bij ‘t Lammetjeswiel.

Aantrekkelijk programma voor jong en oud
Een bezoek aan de nationale klimkampioenschappen is zeer de moeite waard. De kunsten van de boomverzorgers zorgen voor een levendig schouwspel voor jong en oud. Voor de kinderen is er een speciale kinderboom. Onder deskundige begeleiding met voor hun passend materiaal mogen ze zelf ervaren hoe het is om boomverzorger te zijn.
 
Programma klimkampioenschappen:
 
vrijdag 31 mei
 
8.00 uur                           Start boomklimkamioenschappen
                                          Welkomstwoord door wethouder Ad Cardon
 
8.30 uur                           Demonstratie wedstrijdonderdelen voor deelnemers
 
9.00 uur                           Start kinderklim
 
9.15 uur                           Start voorrondes verschillende wedstrijdonderdelen
                                          (workclimb, throwline, speedclimb, aerial rescue, footlock)
 
12.00 uur                          Lunchpauze
 
13.00 uur – 17.30           Vervolg voorrondes verschillende wedstrijdonderdelen
 
18.00 uur                          Einde kinderklim
 
19.00 uur                          Prijsuitreiking voorrondes
 
zaterdag 1 juni 2013
 
08.00 uur                          Start wedstrijdonderdeel boomcontroleur
 
09.00 uur                          Start kinderklim
 
10.00 uur – 12.30 uur    Finale klimkampioenschap
 
12.30 uur                          Pauze
 
13.30 uur – 15.30 uur    Telekraanfootlock
 
16.00 uur                          Einde kinderklim
 
15.30 uur – 16.30 uur    Prijsuitreiking
 
Bereikbaarheid
Vanwege de verwachte drukte wordt bezoekers aangeraden op de fiets naar het evenement te komen. ’t Lammetjeswiel is toegankelijk vanaf de Savornin Lohmanweg. Tijdens het evenement is het park afgesloten vanaf de Pijlstoep. De bezoekers die met de auto komen, wordt aangeraden de borden te volgen naar de mogelijke parkeerplaatsen.
 
Meer informatie
De organisatie van de Nederlandse Klimkampioenschappen is in handen van de KPB/ISA Dutch Chapter (Kring Praktiserende Boomverzorgers) en de gemeente Alblasserdam. Voor meer informatie over de klimkampioenschappen en een demonstratiefilm kunt u terecht op http://kpb-isa.nl/index.php?type=page_item&id=24.
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.