Ondanks verlies is VV Alblasserdam nog niet kansloos

20 mei 2013 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - In het eerste nacompetitieduel ging Alblasserdam met 2-1 ten onder tegen FC ’s-Gravenzande. Daardoor zijn de Damdorpers echter nog zeker niet kansloos voor het plaatsbewijs in de hoofdklasse, al moet er nu wel thuis op 25 mei gewonnen worden van Alexandria ’66. Dit duel vangt aan om 17.00 uur.

In de eerste helft ontspon zich een gelijk opgaand duel, waarbij de thuisploeg in de twaalfde minuut de leiding greep. Met goed voetbal kwam de ploeg van trainer Fop Gouman kort voor rust op gelijke hoogte. Twee minuten later stond FC ’s-Gravenzande door dom balverlies echter weer op voorsprong.
 
“Vervolgens was het tweede bedrijf helemaal voor ons”, zag Gouman. “We creëerden diverse kansen: Johan de Vries en Leroy Naaktgeboren kwamen dichtbij een doelpunt, Carlo Diaz strandde net na rust op de keeper en knalde diep in blessuretijd nog een bal op de binnenkant van de paal.” Aan de overzijde stopte doelman Martijn Baan tevens een strafschop.
 
Gouman genoot wel van de entourage. “Je speelt in een soort klein stadionnetje met veel publiek. Bij opkomst was er vuurwerk en de wedstrijd werd uitstekend geleid door het neutrale arbitrale trio. Het is dan wel zuur dat we verliezen, maar we zijn nog zeker niet kansloos. Vandaag hebben we goed gevoetbald tegen een behoorlijke tegenstander. We kregen ook de complimenten, maar daar schieten we natuurlijk weinig mee op. Volgende week willen we op eigen veld zeker winnen van huidig hoofdklasser Alexandria ’66 en wie weet wat er dan nog volgt.”
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Dam
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.